Primăria Sectorului 1 a început de marți ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public, inclusiv cele care blochează trotuarele și nu lasă 1 m pentru pietoni, a anunțat primarul Clotilde Armand pe pagina de Facebook. Pentru recuperarea mașinii, proprietarii trebuie să plătească de la 425 lei dacă iau mașina în primele 24 de ore, apoi crește cu 25 lei pentru fiecare zi de depozitare.

Ridicare masiniFoto: Hotnews

”Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc”, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se va face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se va ocupa ADP Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.

Ridicarea mașinilor se face în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 135/2021- privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public. Aceasta poate fi consultată aici.

Săptămâna trecută, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre prin care primăriile de sector vor putea ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în special marile bulevarde.