Primăria Capitalei va încheia un protocol de colaborare cu Romexpo pentru cazarea refugiaților din Ucraina în pavilionul central din spațiul expozițional, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul General.

Romexpo din satelitFoto: Google Maps

”Obiectul prezentului protocol il constituie punerea la dispozitie, cu titlu gratuit, de către ROMEXPO catre Municipiul București a pavilionului central A, dotat cu 200 de mese, 1500 de scaune, 2000 de paturi de campanie (paturile aparțin Municipiului Bucureşti), din incinta Centrului Expozitional Romexpo, iar utilitatile necesare sunt contra cost, in vederea implementarii unui centru pentru refugiati”, se arată în protocolul încheiat.

Municipiul București asigură costurile cu utilitățile, paza și curățenia necesare desfăşurării proiectului cu scop caritabil și asigură amenajarea și dotările necesare pentru realizarea proiectului. Protocolul este valabil 30 de zile dar poate fi prelungit prin act adițional.

Tot marți Consiliul General a aprobat ca Primăria Capitalei să ceară Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în șoseaua Odăi, nr. 470, sector 1, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului București. Mai departe acesta va fi folosit pentru construirea unui depozit adecvat stocării materialelor de intervenție în situații de urgență, cu posibilitatea amenajării de accese și platforme de garare pentru mașini de mare tonaj pentru Crucea Roșie.

Terenul are o suprafață de 0,88 ha.