Bucureștenii și navetiștii din Ilfov pot cumpăra de joi primele bilete metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov. Proiectul a intrat în vigoare și se vrea a fi unul pilot - vine cu o serie de bilete și abonamente care permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă.

Tren in gara de la aeroportul OtopeniFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

„De astăzi se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troleibuz!”, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Noile titluri de călătorie sunt valabile pentru intervale de: 24 h/ 72 h/ 1 lună/ 6 luni/ 12 luni.

„Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar doar pe ruta: Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov”, a scris Grindeanu.

Cât vor costa biletele și abonamentele integrate suprafață-metrou-tren în regiunea București-Ilfov

Biletele pe 24 de ore vor costa 20 de lei, iar cele pe 72 de ore vor avea prețul de 40 de lei.

Potrivit Ordinului de ministru, titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h și 72 h permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (stația București Nord) –Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov, în intervalul orar de valabilitate, începând din momentul validării până în ultimul minut al valabilității pe liniile de transport de suprafață și până la finalizarea călătoriei cu metroul sau trenul.

Mai departe, Transporturile propun o serie de combinații pentru abonamentele de 1 luna, 6 luni sau 12 luni, de la combinații suprafață-metrou, suprafață-feroviar, metrou-feroviar, la o variantă care să le includă pe toate.

Abonamentul comun STB-metrou-tren va costa 210 lei pe lună, 1.100 de lei pentru şase luni şi 2.000 de lei pentru 12 luni.