Primăria Sectorului 4 a început lucrările de amenajare a parcului Tudor Arghezi, a anunțat primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook. Parcul va avea circa 27.000 mp și se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. În cadrul proiectului va fi construit un centru cultural și o parcare supraterană. În total, amenajarea acestora costă circa 40 milioane lei.

Parc Metalurgiei 4Foto: Primaria Sector 4

Randare Parc Metalurgiei Foto: Primaria Sector 4

Licitația pentru lucrările de construire a fost finalizată la începutul acestui an și a fost câștigată de 3 firme: OMEGA STAR SISTEMS, Totul Verde, QUEEN EIRINI S.R.L.

”Parcul nou înființat se va numi ,,Tudor Arghezi”, numele fiind ales în urma consultării cu cetățenii din Sectorul 4. Accesul pietonal și carosabil va fi amenajat la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică. Sute de tinere familii, cele mai multe având copii, locuiesc acum în ansamblurile rezidențiale construite în ultima perioadă și au nevoie stringentă de o oază de verdeață, în care cei mici să se joace, iar adulții să se relaxeze. Sectorul 4 construiește aici un parc ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, în locul unui teren viran, devenit în timp, depozit de gunoaie, care a fost expropriat.”, este descrierea proiectului din anunțul de atribuire a licitației pentru desemnarea constructorului.

Parcul va avea în total o suprafață de circa 27.000 mp, însă o parte din teren va fi ocupată de centrul cultural și parcarea supraetajată.

”În cadrul parcului se va edifica o construcție cu rol de Centru Multicultural, totodată, în partea de sud a parcului, va fi amenajată o parcare supraetajată. Toți copiii din Sectorul 4 vor avea acces la această “oază de cultură”, unde vor putea viziona spectacole de teatru, concerte și vor putea participa la diverse evenimente culturale, precum expoziții de pictură, de fotografie, lansări de carte etc.. Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziția grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activități artistice, vernisaje, spectacole pentru copii și tineri”, se mai arată în descriere.

,,Centrul multicultural” va avea sala de spectacole, săli de conferințe, zona birouri si terasa circulabila. Suprafața construită la sol va fi de 829.08 mp, iar cea desfășurată de 2629.53 mp.

Termenul de execuție este de 18 luni.

Primăria Sectorului 4 a solicitat Consiliului General al Municipiului București pe 11 decembrie 2019 permisiunea de a expropria terenul de 27.238 mp de pe bd. Metalurgiei nr. 100-130. Proprietarii terenului erau ALROM COMIMPEX și Brătulescu Cristina Maria. Valoarea evaluată a terenului - 8,7 milioane lei. Consiliul General a aprobat exproprierea.