Şapte persoane au murit, marţi, după ce o ambulanţă, un autocamion şi un autoturism s-au ciocnit, pe DN 28, în zona localităţii ieşene Sârca.

Captura videoFoto: bzi.ro

UPDATE 11.13 Şase dintre cele şapte persoane care au decedat erau muncitori în construcţii care se aflau în autoutilitara lovită de un camion care a intrat pe contrasens, cea de-a şaptea persoană decedată fiind şoferul camionului.

Conform primelor concluzii ale poliţiştilor, accidentul s-a produs după ce un camion ar fi derapat într-o curbă şi intrat pe contrasens, a acroşat ambulanţa, apoi s-a ciocnit frontal cu autoutilitara.

Surse din rândul anchetatorilor spun că şase dintre cele şapte persoane decedate se aflau în autoutilitară şi erau muncitori în construcţii, scrie Agerpres.

Celelalte trei persoane implicate în accident, între care o gravidă, se aflau într-o ambulanţă care plecase de la staţia din Târgu Frumos. Şoferul a suferit o fractură de picior, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul "Sfântul Spiridon". Iniţial, gravida a spus că nu are nevoie de îngrijiri medicale în spital, ea fiind preluată de familie. Ulterior, aceasta s-a răzgândit şi a venit la spital. Asistenta medicală a fost transportată şi ea la unitatea medicală.

UPDATE 08.30 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Ionel Roşu, a informat că cele şapte victime găsite inconştiente la faţa locului au fost declarate decedate.

"Iniţial au fost anunţate cinci victime din camion şi autoutilitară, după sosirea echipajelor au fost identificate şapte victime inconştiente", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române informase, iniţial, că cinci persoane au fost găsite în stop cardio-respirator la locul accidentului.

"Pe DN 28 Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Sârca, judeţul Iaşi, într-o curbă, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autocamion, o ambulanţă şi un autoturism. Potrivit primele date, 9 persoane au suferit leziuni, 5 dintre ele sunt în stop cardio-respirator, alte 4 acuză dureri, dar sunt stabile", preciza Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. La faţa locului au intervenit mai multe ambulanţe şi echipaje de descarcerare. Traficul rutier între Iaşi şi Târgu Frumos a fost restricţionat, circulându-se alternativ, pe un fir.

UPDATE: Cei de la ISU Iași au oferit câteva precizări. Situația este în dinamică și se poate schimba oricând

”Un accident rutier s-a produs în localitatea Sârca din comuna Bălțați. În accidentul rutier au fost implicate două autovehicule, cu posibil 7 persoane inconștiente și 1 ambulanță SAJ cu un pacient. La locul intervenției au fost alocate, un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor de la Tg. Frumos, un echipaj de Terapie Intensivă, un echipaj de Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM ) și un echipaj de prim ajutor de la Iași, dar și două ambulanțe SAJ Iași”, au explicat reprezentanții ISU Iași.