Un investitor privat vrea să construiască un ansamblu de blocuri de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff nr. 19-21, vizavi de sediul PSD și ambasada Canadei. Până în 2013, aici s-a aflat reședința ambasadorului Statelor Unite, iar în grădina imensă se dădeau faimoasele recepții de pe 4 iulie. Proiectul imobiliar s-a aflat pe ordinea de zi din această săptămână a ședinței Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primăria Capitalei. Zona respectivă este protejată, iar valoarea este dată tocmai de casele superbe construite în urmă cu peste 100 de ani și de grădinile generoase care le înconjoară.

Kiseleff 19-21 - hartaFoto: Google Maps

Potrivit ordinii de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Urbanism, la adresa Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 19, 21A și 21, un investitor privat, Marian Munteanu, dorește să construiască un ansamblu de locuințe colective cu subsol, demisol, parter, două etaje și etajele 3 și 4 retrase. Înălțimea maximă a clădirilor propuse: 19,5 m.

Șoseaua Kiseleff este zonă protejată, iar potrivit reglementărilor în vigoare, acolo se permite construirea unor imobile cu următorii indicatori urbanistici: POT max=40%, CUT max=2,5 mp ADC/ mp teren și înălțimea maximă 13m.

Proiectul imobiliar prezentat propune însă o majorare a acestora, în principal a înălțimii: POT max=48%, CUT max=2,5 mp ADC/ mp teren, înălțimea maximă: 19,5m.

Comisia Tehnică nu a luat o decizie pe subiect, fiind solicitate mai multe clarificări.

Primarul Clotilde Armand, a scris în august anul trecut pe pagina de Facebook că investitorii au cerut demolarea casei vechi de pe teren, dar că nu va semna autorizația de demolare.

"Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21. O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult <> un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime", a transmis Clotilde Armand, pe Facebook.

Nu este clar cum a ajuns în proprietate privată, de la RAAPPS, dar vila din Kiseleff a fost scoasă la vânzare în ianuarie 2016, la prețul de 10 milioane de euro. Imobilul din bulevardul Kiseleff are o suprafaţă construită de 1700 de metri pătraţi, la care se adaugă o curte generoasă. Vila avea sală de fitness, piscină şi finisaje de lux.