Mai mulți angajați STB, care au lipsit de la muncă mai mult de 3 zile în timpul grevei, înceracă să scape de sancțiuni cu ajutorul concediilor medicale și mutarea zilelor libere, a scris pe pagină de Facebook consilierul general USR, Florin Covaci. Acesta spune că va cere verificarea felului în care s-au acordat concediile medicale și mutarea liberelor. Florin Covaci mai acuză că sindicatul reprezentativ i-ar intimida pe angajații de bună-credință care vor să denunțe faptele săvârșite de sindicaliști.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Sindicatul PSD-STB își acoperă urmele și îi intimidează pe angajații de bună credință care vor să denunțe faptele penale săvârșite de oamenii sindicatului. Ieri și astăzi a început Marea Acopereală a faptelor penale din STB. Primim semnale de la angajații scârbiți de cele întâmplate și nu ne vine să credem. Se încearcă o serie de măsuri care să protejeze sindicaliștii și instigatorii. Avem angajați care au fost vânați de sindicaliști și care au ajuns în șoc la urgențe. Asta este nivelul de tribalism din una din cele mai mari companii din România”, a scris Covaci pe pagina de Facebook.

Acesta a enumerat și câteva metode de acoperire a faptelor care s-ar petrece în aceste zile.

  • ”1. Concedii medicale - "Doctorii" sindicatului au rămas fără tuș la parafe zilele acestea. Am cerut o statistică detaliată a acestor îmbolnăviri spontane care pot fi echivalate cu o "pandemie" sindicală. Din estimările pe care le avem momentan vorbim de 500-600 concedii medicale. Îi anunț pe acești doctori sindicali că odată cu finalizarea auditului comandat de acționari, voi face o plângere formală către Colegiul Medicilor pentru investigarea acestor anomalii.
  • 2. Mutări de libere - Că să nu declanșeze cele 3 zile consecutive de nemuncă, care duc la dizolvarea contractului de muncă, se fac inginerii (retroactive evident) de rupere a secvenței. Astfel de artificii pot costa locul de muncă al celor care beneficiază de aceste artificii dar reprezintă și un abuz de putere al celor care îl savârsesc.
  • 3. Donări de sânge și libere după vaccinari COVID - Cele mai utile pentru societate artificii din lista. Inițiative cu impact crescut pentru semeni dar care trebuiesc verificate și probate de autoritățile competențe. Stimați angajați STB: Nu va pretati la aceste mecanisme. Minciuna are picioare scurte și riscați mult mai mult decât credeți”, a mai scris Florin Covaci pe pagina de Facebook.