Primăria Sectorului 5 va începe în 2022 lucrările de construire la 3 parcări supraetajate ce totalizează 700 locuri, reabilitarea termică a 76 de blocuri și amenajarea unui parc tematic de 38 de hectare cu hipodrom, sere, roată panoramică, casa groazei și restaurante, ce ar urma să fie gata în doi ani, au explicat reprezentanții administrației locale la solicitarea HotNews.ro.

Parc Drumul Cooperativei Sector 5Foto: Primaria sector 5

”Avem trei parcări supraetajate mari scoase la licitație, suntem în curs de evaluare a ofertelor. O parcare va fi pe strada Bârcă nr. 2, una pe șos. Alexandriei 22-24 și încă una pe Calea Rahovei 231. Acestea vor avea împreună undeva la peste 700 locuri de parcare. Cele de pe Bârcă și Calea Rahovei au fiecare 142 de locuri, iar cea de pe Șoseaua Alexandriei - 497 de locuri. Mai deosebită este parcarea din Alexandriei care are și o piață volantă, toate vor avea deasupra locuri de joacă și de relaxare. Vor avea și stații de încărcare pentru mașini electrice, sistem de supraveghere. Vor fi parcări cu plată care pot fi folosite de toată lumea. Execuția va începe în 2022.”, a explicat Adrian Cormoș, Directorul Direcției de Investiții din Primăria Sector 5.

Acesta spune că în 2022 va începe reabilitarea termică a 76 de blocuri, valoarea investiției fiind de 300 milioane lei, și se vor moderniza 78 de locuri de joacă.

Pe învățământ, Primăria urmează să lanseze licitația pentru modernizarea a 11 școli, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.

Tot în 2022, Primăria Sectorului 5 ar putea începe lucrările de amenajare a unui parc de 38 de hectare, pe strada Drumul Cooperativei.

”Pe parcuri, va fi doar acel parc de pe Drumul Cooperativei. Va fi un parc de vreo 38 ha, cu locuri de joacă, bănci, flori, sere. Studiul de fezabilitate este în curs, apoi licitația și cred că anul acesta vor începe și lucrările. Încă nu știm care este valoarea proiectului, studiul de fezabilitate fiind în lucru”, a mai declarat Cormoș.

Primarul Cristian Popescu Piedone a postat la finalul anului trecut, pe pagina de Facebook, un video cum va arăta parcul tematic și o scurtă descriere.

”În următoarele 600 de zile, maxim, amenajam 38 de hectare de parc cum n-a mai vazut România! Sectorul 5 va avea un parc tematic întins pe 38 de hectare! Cu... hipodrom, cu sere unde oricine își poate sădi propriile flori și legume! Cu terenuri de sport, cu zonă de recreere, cu restaurante, cu teatru, cu heliport și cu multe, multe surprize! ( Lucrarea va fi terminată peste doi ani)”, a scris Piedone pe pagina de Facebook.

Ce proiecte se vor finaliza în Sectorul 5 în 2022? ”La capitolul proiecte în continuare, avem reabilitările termice începute anul trecut și mai vechi. 67 de blocuri care vor fi gata anul acesta. Tot anul acesta vom termina lucrările la 5 școli începute anii trecuți”, a mai declarat Adrian Cormoș, Directorul Direcției de Investiții.