Primăria Capitalei a mai făcut un pas pentru finalizarea pasajului rutier de la Doamna Ghica. Licitația pentru tablierul metalic al pasajului a fost atribuită, după două tentative eșuate. Valoarea contractului este de 21,8 milioane lei, iar termenul de livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului, adică în toamnă. Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, mai fiind de executat doar tablierul metalic.

Pasaj Doamna Ghica - sept 2021 - 2Foto: Hotnews

”Primăria Capitalei a desemnat câștigătorul licitației pentru etapa de producție a tablierului metalic al Pasajului Doamna Ghica. Costul tablierului e de circa 22 de milioane de lei, iar contractul va fi semnat în curând, livrarea comenzii fiind programată pentru această toamnă. Vreau ca toate lucrările de la Doamna Ghica să fie încheiate în acest an, iar bucureștenii să poată circula cât mai repede pe pasaj”, a scris primarul Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Câștigătoarea licitației este firma Scandiuzzi din Italia.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a dat mai multe detalii.

”Veste bună pentru Sectorul 2: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru tablierul metalic de pod de la pasajul Doamna Ghica. A fost anunțat câștigătorul licitației pentru producția tablierului de pod de la pasajul Doamna Ghica. Valoarea contractului este de 21,8 milioane lei, iar termenul pentru livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului. După două licitații eșuate pentru acest element crucial al proiectului, mă bucur să pot anunța acest pas important în dezvoltarea Sectorului 2. Este un progres care ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului Doamna Ghica anul acesta”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

Rampele pasajului și bretelele de la sol sunt gata, însă lipsește tablierul metalic.

Conform răspunsului transmis de Primăria capitalei la solicitarea HotNews.ro, la finalul anului 2021, potrivit raportului consultantului, este realizat 49% din lucrare. Mai sunt de executat lucrări la rampe (finalizare sistem rutier) și suprastructura pasajului (tablier metalic, betonare și asfaltare), iluminat pasaj, lucrări la rețeaua de apă – canal, sistematizare la sol.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este decembrie 2022.

La începutul anului 2021, lucrările la pasaj erau la 40%.

”În 2021 s-au executat lucrări de sistematizare la sol (redarea circulației pe toate benzile laterale ale pasajului), relocare rețele apă – canal si iluminat pasaj, umpluturi rampa 2 pasaj (spre Baicului) , asfaltare strat 2 la rampa 1 pasaj (spre Petricani), infrastructura pasaj (fundații reazeme intermediare), sistematizare trotuare și treceri de pietoni, spații verzi (amenajare și plantare copaci)”, ne-a transmis Primăria Capitalei.

La această lucrare, Primăria Capitalei nu are datorii către constructor, compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane. Lucrarea costă 130.940.909,76 lei (cu TVA), iar până acum s-au plătit 48.557.461,87 lei (cu TVA).

Lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica au fost reluate de Primăria Capitalei la finalul lunii august, după 9 luni de pauză. Șantierul a fost blocat din lipsa banilor, situația fiind rezolvată prin realizarea unui parteneriat între Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2, astfel încât aceasta din urmă să contribuie cu 30 milioane lei pentru finalizarea lucrării, iar Primăria Capitalei cu 110 milioane lei.

Lucrările la pasaj s-au oprit în noiembrie 2020, la 40% stadiu de execuție, structura de rezistență a pasajului și devierea rețelelor de utilități fiind aproape gata. Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era de 5 mai 2021.

Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea.