Poliţia Locală a Capitalei anunţă că o bucureşteancă a fost amendată cu 3.000 de lei pentru faptul că şi-a abandonat câinele de companie într-un parc, scrie Agerpres.Sancţiunea a fost aplicată de Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti. "Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată, la sfârşitul anului trecut, într-un parc din Sectorul 2, de la marginea Bucureştiului. Lăsată în frig, legată de un copac, fără hrană şi apă, era în pericol de a-şi pierde viaţa. Cu ajutorul angajaţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeluşa a fost eliberată din lanţ şi transportată, în siguranţă, la un adăpost specializat, unde a primit hrană şi îngrijire medicală", informează Poliţia Locală, pe pagina sa de Facebook.

CaineFoto: TradingAcademy.com

Femeia, în vârstă de 35 de ani, care figurează în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân ca fiind proprietara patrupedului, a fost identificată cu ajutorului microcipului pe care animalul îl avea implantat.

Ea a fost amendată zilele trecute de către poliţiştii locali pentru lăsarea unui animal pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical.

Conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonul se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 - 3.000 de lei.