Dominic Fritz acuză că o ”bandă” de membri și simpatizanți AUR, printre care și George Simion, au forțat intrarea în Primăria Timișoara și afirmă că forțele de ordine ”au asistat impotente la acest act violent”. În replică, George Simion susține că „nu a existat niciun incident violent” la Primărie unde venise pentru o audiență în cazul unui urmaș al unei victime de la Revoluție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Opinia Timișoarei, zeci de persoane au pătruns cu forța în holul instituției, unde au inceput să scandeze lozinci impotriva administrației, precum „Rușine să vă fie”, „Herr Fritz, nu uita, Timișoara nu-i a ta”, „Să vină afară”.

”O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie”, a scris Fritz pe Facebook.

Edilul a spus că ”este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”.

”Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului. Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte”, a adăugat primarul TImișoarei.

Dominic Fritz spune că a declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și se așteaptă și ca Jandarmeria să-și verifice procedurile.

”De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a mai spus primarul.

George Simion: Nu a existat niciun incident violent azi în Primăria Timișoarei și nici o legătură cu Noua Dreaptă

Liderul AUR George Simion susține însă că nu a existat niciun incident violent la Primăria Timișoarei și nu are nicio legătură cu Noua Dreaptă.

„Nu a existat niciun incident violent azi în Primăria Timișoarei și nici o legătură cu Noua Dreaptă așa cum insinuează primarul. Am cerut o audiență pentru un urmaș al Revoluției, Ioan Bânciu, care și-a pierdut soția în Revoluție și nu e primit în audiență de Dominic Fritz. Ni s-a închis practic o ușă în față și alta era închisă. Poliția locală a plecat din post, nu era niciun polițist local, probabil nu-l simpatizează pe Dominic Fritz cei de la Poliția Locală, după cum și angajații primăriei ni s-au plâns de domnul Fritz. Am urcat la etajul 1 unde a venit un manager supărat care ne-a spus să ieșim că nu se dau audiențe. Asta e tot, nu a existat nicio secvență violentă, o să postez pe pagina mea de facebook tot filmul. Dl Fritz, care era la Novi-Sad, ar fi bine să-l primească pe reprezentantul Memorialului Revoluției”, a declarat George Simion pentru HotNews.