Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a discutat cu reprezentanţi de la Ministerul Transporturilor despre extinderea magistralei de metrou M4 şi despre trenul metropolitan, al cărui studiu de prefezabilitate se apropie de final, potrivit News.ro.

Extindere M4 Gara de Nord - Gara Progresul (verde punctat)Foto: Hotnews

„Alături de colegii specialişti în mobilitate urbană din Primăria Capitalei, am avut azi o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre două proiecte de transport importante din Bucureşti. Primul subiect a fost extinderea magistralei de metrou M4, pentru care Primăria Generală trebuie să dea aviz pe PUZ în perioada următoare. Discuţia este complexă, pentru că trebuie integrate mai multe facilităţi urbane, dar există deschidere de ambele părţi pentru a ne încadra în termenele de finanţare”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Edilul general a mai spus că al doilea subiect a fost trenul metropolitan (metroul de suprafaţă).

„Studiul de prefezabilitate se apropie de final. Avem un parteneriat semnat. Am discutat despre cum putem să împărţim responsabilităţile pentru a grăbi implementarea”, a completat Dan.