Primăria municipiului Timişoara a anunţat, marţi, că discută cu reprezentanţii Colterm privind următorii paşi pe care compania locală de termoficare îi va face în procesul cu Agenţia Fondului de Mediu (AFM), privind amenda de aproape 107.000.000 de lei primită din cauza necumpărării în termen a certificatelor verzi, după ce Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins acţiunea Colterm, care a contestat amenda.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hotărârea Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, tot la CAT, în termen de 15 zile de la comunicare, transmite Agerpres.

"Suntem în dialog cu reprezentanţii Colterm cu privire la următorii paşi pe care îi va face compania în acest proces. Amenda primită de Colterm este pentru neachiziţionarea certificatelor verzi (până la 30 aprilie 2021, n.r.) şi a fost dată de Agenţia Fondului de Mediu.

Aceste certificate verzi erau pentru anul 2020 şi pentru ele nu a fost bugetat niciun leu de către fosta administraţie. Societatea a contestat amenda în luna iunie", arată un comunicat al Primăriei municipiului Timişoara.

Potrivit administraţiei publice locale, Primăria Municipiului Timişoara continuă eforturile de retehnologizare şi modernizare a companiei, începute anul acesta. Astfel, în cursul acestui an s-a reuşit înlocuirea a 15 km de reţea de termoficare, adică jumătate din lungimea inclusă în proiectul de retehnologizare a reţelei din oraş.

De asemenea, administraţia locală a acordat peste 180.000.000 de lei pentru a asigura producţia şi distribuţia de agent termic în Timişoara.