Câteva mii de adulţi însoţiţi de copii s-au înghesuit, duminică seară, la concertul organizat de Primăria Bistriţa în debutul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, la care au fost invitaţi Gaşca Zurli şi folkiştii Florin Săsărman şi Ducu Bertzi.

Sarbatori de iarna, BistritaFoto: Captura video Facebook

Cu câteva zile în urmă, primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, anunţase, într-o conferinţă de presă, că nu va "cenzura" participarea la evenimentele organizate de municipalitate în aer liber de certificatul verde, dar în cursul serii de sâmbătă administraţia locală a informat că intrarea în zona delimitată de lângă scenă se va face doar pe baza acestui document, relatează Agerpres.

Perimetrul respectiv a fost marcat cu o simplă bandă, de-a lungul căreia au fost plasaţi poliţişti locali, iar prin anumite puncte de acces se făcea verificarea certificatelor digitale COVID.

Nu a numărat, însă, nimeni câte persoane au intrat în zona delimitată, astfel că în imediata apropiere a scenei lumea s-a înghesuit ca la concertele organizate înainte de pandemie, iar imediat după banda despărţitoare s-au adunat de asemenea grupuri numeroase în care nu s-a păstrat distanţarea fizică.

Odată cu acest concert, a fost pornit şi iluminatul festiv în municipiul Bistriţa, pentru care primăria a cheltuit anul acesta aproximativ 400.000 de lei, şi a fost inaugurat patinoarul sintetic de lângă Biserica Evanghelică, care a costat alţi peste 600.000 de lei.

De asemenea, în centrul istoric a început şi activitatea în târgul de Crăciun, de unde vizitatorii pot cumpăra produse tradiţionale din carne de porc, brânzeturi, produse apicole, cozonaci şi plăcinte, dar şi decoraţiuni pentru casă şi pentru brad, articole vestimentare sau bijuterii.

Primarul Bistriţei a anunţat că intenţionează să organizeze şi concert de Revelion în centrul istoric, cu trupa Cargo, urmat de un foc de artificii la miezul nopţii.