Sute de persoane s-au strâns, luni seară, în Piaţa Sfatului din Braşov pentru a asista la aprinderea luminilor de Crăciun din centrul oraşului, deşi municipalitatea nu a organizat o festivitate în acest sens şi nici nu a anunţat o oră la care se aprind luminiţele tocmai pentru a evita aglomeraţia. Pe de altă parte, Primăria Braşov anunţă că patinoarul din oraş va fi deschis din 15 decembrie, din cauza unor probleme privind atribuirea contractului.

Târgul de Crăciun din BrașovFoto: Primăria Brașov

Oameni de toate vârstele, localnici şi turişti s-au adunat, luni seară, pentru a fi de faţă la aprinderea iluminatului festiv în municipiul Braşov, relatează News.ro.

Reprezentanţii Primăriei au declarat că nu a fost anunţată oficial o oră tocmai pentru a evita aglomeraţia, în contextul epidemiologic actual.

Viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu, a declarat că anul acesta „conceptul sărbătorilor de iarnă este de a duce magia Crăciunului în cartiere, atât pentru a ne asigura că respectăm condiţiile de siguranţă din punct de vedere epidemiologic, cât şi pentru a ne bucura unii de alţii, de comuniune şi de comunitate”.

Conform acesteia, căsuţele de Crăciun în care se vând obiecte tradiţionale, vor fi deschise între 29 noiembrie şi 9 ianuarie în Piaţa Sfatului şi în alte pieţe din oraş.

Din 15 decembrie până în data 28 februarie de va fi deschis un patinoar cu acces gratuit, în Piaţa Sfântul Ioan.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că municipalitatea a fost nevoită să reia procedura de achiziţie, pentru atribuirea contractului de amenajare a patinoarului, după ce a a constatat „o serie de probleme grave în ofertele celor două firme care au depus documentaţia pentru aceasta achiziţie” şi a trebuit să urmeze o procedură de notificare a Consiliului Concurenţei.