Lacul din Parcul Naţional a fost dat în administrarea Primăriei Sector 2, potrivit unui proiect adoptat vineri de Consiliul General. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a cerut lacul încă din luna august, motivând că acesta este neîngrijit și dorește să amenajeze parcul.

Propunere de amenajare Parcul NaționalFoto: Primaria sector 2

”Astăzi, Consiliul General a aprobat transferul lacului din Parcul Național de la ALPAB la noi. Din acest moment avem tot ce ne trebuie pentru a ne apuca de reabilitare. Avem câteva idei, avem câteva planșe inițiale pe care le puteți consulta aici. Peste iarnă vom lucra la proiect. Vor exista mai multe runde de consultări cu oamenii din zonă, cu specialiști, cu ONG-urile de profil. “De șapte ori măsoară și o dată taie” zice o vorbă din popor care în vremurile noastre e prea puțin respectată. În secolul vitezei totul e pe repede înainte”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 2 a aprobat, în luna august, o hotărâre prin care solicita acordul CGMB cu privire la transmiterea lacului în administrarea Consiliului local. Potrivit referatului de aprobare, în vederea exploatării lacului prin activităţi de agrement, piscicultură şi alimentaţie publică a fost încheiat în anul 2004, pentru o perioadă de 20 de ani, un contract de asociere între ALPAB şi un agent economic (asociat secund), care de-a lungul anilor a fost înlocuit succesiv prin şase acte adiţionale.

ALPAB a transmis că este de acord cu administrarea lacului de Consiliul Local Sector 2, cu condiţia novării contractului de asociere în participaţiune, cu menţinerea clauzelor cuprinse în acesta şi în actele adiţionale subsecvente.