Consiliul General a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere necesare începerii unor proiecte de infrastructură importate din Sectorul 6: lărgirea străzii Valea Largă la 4 benzi pe sens, modernizarea străzilor Drumul Roții, Viscolului, Drumul Osiei. În plus, 75 de străzi din Sectorul 6 vor fi date din administrarea Primăriei Capitalei în administrarea Primăriei de Sector pentru a fi reabilitate, dar și o parte din bd. Timișoara. Consilierii generali au mai aprobat achiziționarea unor terenuri aferente străzii Liniei, unde Primăria Sector 6 dorește să amenajeze un parc.

Ciprian CiucuFoto: Arhiva personala

Proiectele au mai fost supuse la vot, însă fiind vot de două treimi nu au fost votate și de consilierii PSD, astfel că nu au fost votate. Consilierii PSD au votat astăzi, abia după ce au fost votate și exproprierile cerute de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță.

Pentru lărgirea străzii Valea Largă, valoarea exproprierilor aprobate de Consiliul General este de 33.988.067 lei, fără TVA. Strada va avea 4 benzi auto, piste de biciclete și trotuare generoase. Costurile investiției sunt estimate la 55 milioane lei din care 33 milioane lei doar exproprierile. Termenul de execuție estimat este de 12 luni, iar atunci când va fi dată în folosință va fluidiza traficul pe Prelungirea Ghencea şi Valea Oltului. Primarul Ciprian Ciucu estimează că lucrările vor începe în primăvara anului viitor și se vor finaliza în 2023.

Pentru Strada Drumul Roții, valoarea aprobată a exproprierilor este de 1. 702. 897 lei, fără TVA. Este necesară exproprierea unei suprafețe de teren de 2. 653 mp teren. Strada are 0,6 km, iar proiectul de modernizare prevede lărgirea pe anumite porțiuni, astfel încât să aibă câte o bandă pe sens, asfaltarea și amenajarea de trotuare cu o lățime între 2 și 3,47 m. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată a proiectului, cu tot cu exproprieri, este de 7,5 milioane lei.

Pentru Strada Viscolului, valoarea exproprierilor se ridică la 1.698.516,14 lei, fără TVA. Este necesară exproprierea a 2.190 mp teren, 18 mp de construcții și a gardurilor în lungime de 398 metri. Și aici, proiectul vizează modernizarea străzii.

Pentru Drumul Osiei, valoarea exproprierilor se ridică la 7.328.125 lei, fără TVA. Proiectul prevede modernizarea arterei.

De asemenea, Consiliul General a aprobat ca 75 de străzi din Sectorul 6 vor fi date din administrarea Primăriei Capitalei în administrarea Primăriei de Sector pentru a fi reabilitate și transmiterea unei bucății din bd. Timișoara, cuprinsă între limita de vest a bulevardului și intersecția cu strada Valea Cascadelor, în vederea reabilitării structurale, funcționale și estetice a acesteia.

În plus, Consiliul Local Sector 6 a fost împuternicit să achiziționeze terenurile aferente străzii Liniei. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să amenajeze un parc liniar pe fosta cale ferată abandonată.