Consiliul General al Municipiului București a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru cele două pasaje pe care primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, vrea să le construiască la intersecția Strada Turnu Măgurele- bd. Metalurgiei - bd. Alexandru Obregia și intersecția strada Sergent Ion Iriceanu cu str. Turnu Măgurele. Proiectele erau blocate din mai, nefiind puse pe ordinea de zi a ședințelor, deoarece aveau nevoie de vot de două treimi și nu a existat consens între PNL și PSD. Nici proiectele de infrastructură ale primarului liberal Ciprian Ciucu, din Sectorul 6, nu au fost aprobate în ultimele luni, fiind nevoie tot de două treimi și nu votau consilierii PSD. Astăzi au fost puse toate pe ordinea de zi, iar PSD a votat proiectele primarului Ciprian Ciucu, iar PNL pe cele ale primarului Daniel Băluță.

Pasaj peste Șoseaua BerceniFoto: Hotnews

Interesant este felul în care au fost puse pe ordinea de zi, unul de la Sectorul 6 și unul de la Sectorul 4, și tot așa.

Pentru Pasajul rutier suprateran de la intersecția Strada Turnu Măgurele- bd. Metalurgiei - bd. Alexandru Obregia s-au aprobat exproprieri în valoare de 945.071 lei fără TVA. Banii vor fi plătiți din bugetul Primăriei Sector 4. Pentru acest pasaj s-a mai aprobat tăierea a 800 mp din depoul STB și darea terenului în administrarea Consiliului Local Sector 4.

Pentru Pasajul rutier suprateran de la intersecția strada Sergent Ion Iriceanu și str. Turnu Măgurele s-au aprobat exproprieri în valoare de 1.360.917 lei, fără TVA.

Despre pasajul de intersecția Strada Turnu Măgurele- bd. Metalurgiei - bd. Alexandru Obregia

Pasajul rutier suprateran va fi construit la intersecția străzii Sergent Ion Iriceanu cu strada Turnu Măgurele. Practic, noua construcție va supratraversa Șoseaua Berceni. Acesta va avea 140 de metri lungime și 15 metri lățime, și va costa în jur de 57 de milioane de lei.

”Odată cu realizarea acestui proiect de mare anvergură atât pentru locuitorii sectorului 4, cât și pentru cei aflați în tranzit, Primăria Sectorului 4 dorește ca traficul în zonă să se desfășoare în condiții decente, astfel încât oamenii să nu mai piardă minute în șir în trafic, dar și să reducă poluarea în zona de sud a Capitalei. Asta în condițiile în care, așa cum o arată cifrele, creșterea vitezei de deplasare a vehiculelor înseamnă mai puține noxe eliberate în atmosferă decât dacă acestea ar staționa la semafor și în plus, odată cu construcția pasajului, întreaga suprafață adiacentă va fi amenajată cu spații verzi”, anunța Primăria Sector 4 în iulie 2020, după ce s-au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului.

Totodată, noul pasaj va contribui la închiderea facilă a inelului median de circulație al Capitalei.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați în 2020 de Consiliul Local Sector 4, valoarea lucrărilor este de circa 73 milioane lei cu tot cu TVA.

Consiliul Local Sector 4 a solicitat Consiliului General încă din aprilie 2021 demararea procedurilor de expropriere aferente lucrării.

Despre Pasajul de la intersecția str. Sergent Ion Iriceanu cu str. Turnu Măgurele

Pasajul are o lungime de 140 m și o lățime de 15. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați în 2020 de Consiliul Local Sector 4, valoarea lucrărilor este de circa 86 milioane lei cu tot cu TVA.

Consiliul Local Sector 4 a solicitat Consiliului General încă din aprilie 2021 demararea procedurilor de expropriere aferente lucrării.