Doi salariați ai Aerostar Bacău au intrat în cala unui avion comercial ca să dezinfecteze, având la ei recipiente cu substanțele destinate acestei operațiuni, scrie Ziarul de Bacău. La scurt timp s-a auzit o bufnitură de la explozia unui recipient. Instalația de detectare a fumului din hală nu s-a declanșat. În urma incendiului, unul dintre angajații intrați în cala avionului s-a ales cu arsuri la picior, iar celălalt are arsuri la față. Un al treilea, care era în altă parte a avionului, a făcut un atac de panică. Încercând cu disperare să iasă din avion, s-a lovit la un picior. ITM Bacău a trimis un inspector la Aerostar, ca să investigheze accidentul, a precizat Dan Buftea, purtător de cuvânt al ITM.

Interventie ISUFoto: Facebook / ISU

Incendiul a fost stins de angajații firmei, transmit reprezentanții pompierilor. „Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

„Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru Ziarul de Bacău.

Pentru Ziarul de Bacău, Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:50. „A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut managerul companiei. Potrivit acestuia, detaliile vor putea fi cunoscute în urma anchetei declanșate.