Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să oblige dezvoltatorii imobiliari să facă în zonă și alte investiții, de exemplu şcoli şi grădiniţe, spunând că nu i se pare normal ca aceştia să facă blocuri, iar apoi să ceară primăriei să facă o școală.

Ciprian CiucuFoto: Arhiva personala

Ciprian Ciucu a reamintit, joi, la videoconferinţa News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou”, că Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 6 - care permitea betonarea mai multor spații verzi și blocuri între case - a fost anulat definitiv în instanță.

  • “Ieri, a picat în instanţă, a fost contestat PUZ-ul Sectorului 6. Era deja suspendat, la iniţiativa unor cetăţeni şi a colegilor de la USR. De un an, PUZ-ul era contestat în instanţă, avea probleme serioase. Funcţionăm pe un PUZ similar din 2016, care este în instanţă atacat şi e posibil să ne trimită la PUG”, a explicat primarul Sectorului 6.

El a menţionat că dacă se întâmplă acest lucru, atunci investiţiile vor fi serios afectate.

  • “Aceste PUZ-uri coordonatoare nu sunt în Codul Administrativ. A fost o invenţie a primarilor de sector pentru că Primăria Capitalei nu a făcut în 20 ani un PUG. E forţată legea. (...) Am început cu o zonă din Sectorul 6 să facem un PUZ ca la carte. Vrem să îl facem pe standarde foarte bune”, a transmis Ciucu, care a menţionat că doreşte ca astfel să oblige investitorii să facă şi alte investiţii în zonă.

El susţine că nu este normal ca dezvoltatorii să facă blocuri şi apoi să solicite primăriei să facă utilităţi şi şcoală.

  • “Au apărut peste 20.000 de apartamente, fără şcoală, grădiniţă, avem presiune din partea comunelor satelit, cum e Chiajna. Nu mi se pare normal să vină dezvoltatorii să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi, şcoală.
  • Vom reglementa aceste lucruri. Apoi, vom condiţiona eliberarea autorizaţiei de construire de acest plan.
  • Nu am văzut dezvoltatori care nu au spus că vor să vină să dezvolte zona, vor să vândă cât mai multe apartamente. Multe mizerii s-au întâmplat cu fostul PUZ, în zone de case au apărut 5.000 de apartamente, au dat peste cap şi trafic şi tot”, a mai afirmat primarul Sectorului 6.

CITEȘTE ȘI: Planul urbanistic coordonator al Sectorului 6, care permitea betonarea mai multor spații verzi și blocuri între case, anulat definitiv în instanță