Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puțin încă trei stații noi până în comuna Berceni. Primăria Sectorului 4 a semnat miercuri contractul de circa 5 milioane de lei pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și de fezabilitate, un contract cu termen de 9 luni. Primarul Băluță a anunțat și parcări de tip Park&Ride care ar urma să fie construite în apropierea viitoarelor stații.

Statia de Metrou Tudor Arghezi, in constructie pe M2Foto: Captura YouTube

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat miercuri contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, necesare demarării lucrărilor, cu proiectantul Metroul SA.

În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de 9 luni de zile, „a celor mai bune soluții tehnice în vederea prelungirii metroului în județul Ilfov”. Mai mult, proiectul include și suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de așteptare în noile stații să fie cât mai mici posibili.

„Durata de realizare a studiilor este de 9 luni, din 2022 vom scoate la licitaţie lucrările pentru execuţie, și vom include aici şi rame de metrou pentru ca timpul de aşteptare să fie de două minute. Estimarea teoretică este undeva între 300 şi 400 de milioane de euro”, a spus primarul Băluţă.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în județul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și Ministerul Transporturilor vine în completarea noii stații de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construiește deja pe Șoseaua Berceni. Lucrările noii stații supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

Vezi și: