Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat joi că în luna decembrie din acest an va fi lansat un program de finanțare pentru administrațiile locale (UAT-uri) pentru crearea de piste de biciclete. "Scopul nostru este să finanțăm proiecte mature, care sunt în stadiul de fezabilitate de exemplu. Vom putea finanța inclusiv proiecte care leagă două sate sau leagă zona urbană de satele invecinate", a spus ministrul.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Eu cred sincer că mobilitatea urbană și mobilitatea intralocalități trebuie susținută și trebuie să construim infrastructură pentru a oferi o alternativă cetățenilor. AFM are oarece experiență în acest domeniu. Din pacate sunt relativ puține proiecte din partea orașelor mari, acolo unde problemele sunt într-adevăr serioase în privința poluării aerului, dar orașele mici și comunitățile rurale deja proiectează, pregătesc piste de biciclete care vor lega comunități și care vor oferi alternativă de mobilitate la cea cu mașină.
  • Aici scopul nostru este să finanțăm proiecte mature, care sunt în stadiul de fezabilitate de exemplu. Vom putea finanța inclusiv proiecte care leagă două sate sau leagă zona urbană de satele invecinate, zonele metropolitane cum se numesc acum. Important este ca terenul pe care se face construcția să fie în administrarea acelei entități care solicită finanțarea.
  • Vom deschide programul pentru UAT-uri (administrațiile locale). Putem spune că este un program test pentru că în PNRR vom avea o finanțare semnificativ mai mare la Ministerul Dezvoltării în acest sens și vrem să vedem cum se desfășoară implementarea acestor proiecte, avem bugetul asigurat și vom lansa în decembrie acest program.", a declarat joi Tanczos Barna, ministrul Mediului.

La solicitarea HotNews.ro de a preciza care este bugetul acestui program anunțat de Tanczos Barna pentru crearea de piste de biciclete, Lorand Fulop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a spus că este vorba de un program de 500 milioane de lei care va fi suportat din bugetul AFM.