Consiliul General a aprobat înființarea Administrației Parcul Natural Văcărești, instituție care va funcționa pe lângă Primăria Capitalei și care se va ocupa de întreținerea parcului natural. Potrivit proiectului adoptat, noua instituție va avea 20 de posturi, din care trei de conducere și va fi finanțată de la bugetul local al Municipiului București.

Parcul Natural Vacaresti 2Foto: Helmut Ignat

Sediul instituției va fi pe strada Uioara din Sectorul 4.

În compensare, se reduce numărul total de posturi al Centrului pentru Tineret al Municipiului București de la 41 la 36 de posturi.

”O uriaşă oportunitate pentru Bucureşti este Parcul Naţional Văcăreşti. După cum v-am informat, am depus o cerere pentru preluarea în administrare a acestui parc, cererea a fost aprobată de către Agenţia Naţională pentru Arii Protejate. În urma acestei aprobări, venim azi în şedinţa de Consiliu cu structura care va gestiona această arie protejată, Parcul Văcăreşti. Este o structură nouă şi azi aprobăm înfiinţarea acestei administraţii, urmând ca apoi să transferăm şi să angajăm persoane pe cele 20 de poziţii pe care le prevede organigrama”, a declarat primarul general, Nicușor Dan, în conferința de presă susținută înainte de ședința Consiliului General.