Cartierul Rahova a fostcuprins din nou, joi seară, de fum și de un miros urât, iar oamenii se plâng că nu pot aerisi camerele. Fumul pare să vină de la noi arderi din direcția Jilava, Magurele și Bragadiru.

Poluare in BucurestiFoto: aerlive.ro

Premierul interimar Florin Cîţu a numit-o, miercuri, pe Marioara-Artemis Gătej în funcţia de comisar general,cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu. Ea ocupase această poziție și acum un an de zile.

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu demis în urmă cu o lună de premierul Florin Cîțu,a postat miercuri seară pe Facebook imagini din Sintești, la sud de Capitală, unde în continuare par să aibă loc arderi ilegale de deșeuri. „Furnalele metropolei lucrează în draci”, a scris el.

„Îmi cer scuze față de bucureșteni pentru că nu am putut să fac ca locuitorii palatelor Victoriei și Cotroceniului să înțeleagă că respirăm toți același aer! Furnalele metropolei lucrează în draci, ca să recupereze zilele "dă sărbători trăcute". Pe de altă parte plămânii noștri sunt obosiți de poluare, gata pregătiți pentru comorbiditate”, a scris Berceanu în postarea ce însoțește imaginile.

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu mai notează că „fumurile se ridică voioase de lângă București, se văd de pe Parlament și totuși nimeni, dar absolut nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo”.