Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor depune proiecte în valoare de circa 22,8 milioane lei pentru a obține finanțare din fonduri europene pentru dotarea celor 10 spitale care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea instalațiilor electrice, instalații pentru siguranța la incendiu și sisteme de ventilație.

Nicușor Dan Foto: PMB

”Am fost bucuros să particip astăzi la semnarea contractului de parteneriat între administrația spitalelor și 10 spitale din subordinea municipalității pentru depunerea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru 10 spitale, pentru instalații electrice, instalații împotriva producerii incendiilor și instalații de ventilație. După cum știți am avut în ultimele luni câteva tragedii care au venit exact din nefuncționarea acestor tipuri de instalații. A fost o decizie foarte bună a Ministerului Sănătății de a deschide pe POIM acest program. Administrația Spitalelor și managementul spitalelor din subordine au făcut proiectele tehnice ca ele să poată fi depuse pe această secțiune a POIM-ului”, a declarat primarul Nicușor Dan, joi, într-o conferință de presă susținută la Administrația Spitalelor.

Administrația Spitalelor mai are în implementare proiecte de 26 milioane de euro, tot din fonduri europene.

”Toate cele 10 spitale sunt spitale COVID în acest moment. Tot pe POIM s-au semnat deja contracte de finanțare în valoare de 26 milioane de euro pentru instalații pe axa specială care vizează coronavirus, pentru echipamente și materiale pentru coronavirus. Sunt proiecte în implementare”, a mai explicat Nicușor Dan.