​Primăria Timișoara va încheia în următoarele ore un contract cu un alt furnizor de gaz care va asigura necesarul pentru o săptămână, iar în seara aceasta Colterm va putea reporni sistemul de încălzire, a anunțat primarul Dominic Fritz pe pagina de Facebook. Astfel, spitalele vor avea căldură fără întrerupere, iar locuințele doar noaptea.

Dominic FritzFoto: Facebook/ Dominic Fritz

”Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu cărbune și un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere”, a scris Dominic Fritz pe pagina de Facebook.

Primarul spune că lucrează pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă.