Primăria Sectorului 4 vrea să încheie un acord-cadru de până la 4 milioane lei, pe 3 ani, pentru lucrări de înfrumuseţare urbană prin artă murală, a anunțat primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook. El a pus și o poză cu blocul din intersecția de la Brâncoveanu, vizavi de Orășelul Copiilor, ”înfrumusețat” astfel de Primărie. Imaginea a stârnit controverse și a primit sute de comentarii negative. Voi ce părere aveți?

Bloc reabilitat termic Sectorul 4Foto: Primaria Sector 4
  • ”Punem un pic de culoare în tot ceea ce facem. Fie că îngrijim spațiile verzi, că refacem fațadele școlilor sau că reabilităm blocuri, în toate acestea avem grijă și la criteriul estetic, pe lângă cel funcțional.
  • Și, pentru că toate lucrurile să se desfășoare așa cum trebuie, tocmai am lansat o procedură de achiziție publică privind aceste aspecte ce ne vor ajută să înlăturăm definitiv griul comunist din sector”, a scris primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook, la imaginea cu blocul colorat de la Brâncoveanu.

Imaginea a strâns sute de comentarii negative:

  • ”Sinistre modele. Bătaie de joc. Căutați la Universitatea de Arte, la cea de Arhitectură, expertiză reală, doar e spațiu public. S-ar putea să iasă și mult mai ieftin”.

  • ”OK, înțeleg că celebrul gri comunist este deranjant, chiar sinistru, dar parcă nici fațadele în colorit strident de papagal metis nu sunt tocmai estetice. Pe această fațadă văd minim 8 nuanțe coloristice, este de-a dreptul deranjant”.

  • ”Arată oribil. Mai bine gri și anost decât acest kitch de nedescris. Unde ați găsit asemenea combinație de culori? În cărțile de colorat ale preșcolarilor?”.

  • ”Domule primar, îmi permit să va spun că acest design este lipsit de bun gust. Nu este o grădiniță, ci un bloc de apartamente. Regret că banii noștri s-au dus pe așa ceva”.

  • ”Nu mai lăsăți niște copii de grădiniță să decidă designul blocurilor și mobilierului stradal! Când mă plimb pe străzi în sectorul 4, sectorul unde locuiesc, mă doare capul de prostul gust, inimioarele și culorile psihedelice pe care le văd peste tot. Seamănă cu oracolul unei fetițe de școală generală”.

  • ”Felicitări, a ieșit ab-so-lut su-perb! Pe geamuri ar fi mers și niște confetti în formă de steluțe din folie argintie, roz și vernil metalizat (reciclată, bineînțeles). Ați putea plasa un container special în care locatarii să colecteze folie de la cadouri, ambalaje de la dulciuri etc. Și la iarnă să nu uitați să atârnați globuri și ciorapei de lână de balustradă de la terasă! Și balustrada să o acoperiți cu vată! Am mai multe idei, aștept o propunere de colaborare”.

Nu este singurul astfel de bloc din Sectorul 4. Au mai fost decorate și blocul de la intersecția Budapesta, gardul de la spitalul Obregia și picioarele podului de la Mihai Bravu.