Circulația pe aproape toate arterele din nordul Capitalei este blocată sau mult îngreunată din cauza restricțiilor de circulație pentru organizarea festivalului SAGA. Mai exact, pentru organizarea evenimentului, bulevardul Aerogării, pe segmentul cuprins între str. Nicolae Caramfil și șos. București – Ploiești este închis pe 10.09-11.09.2021 și 11.09-12.09.2021, în intervalul orar 14:00- 05:30 și în data de 12.09-13.09.2021, în intervalul orar 12:00-05:00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din cauza închiderii acestui bulevard, șoferii care intră în București merg spre fântâna Miorița și pe Kiseleff. Blocajul se duce până spre bulevardul Bucureștii Noi și Șoseaua Colentina. Situația este și mai dificilă în condițiile în care este vineri seară, iar ieșirea din București spre munte este aglomerată.

Din mărturiile unor cititori HotNews.ro, câțiva kilometri, între Liceul Francez și Arcul de Triumf, au fost parcurși în mai mult de două ore.

Începând cu orele 16.00, au fost înregistrate valori ridicate de trafic pe arterele de intrare/iesire din Mun. Bucuresti care care fac legatura cu zona centrala. Menționăm arterele cu valorile cele mai mari de trafic: Str.Alexandru Șerbănescu, Bd. Nicolae Caramfil, Sos. Bucuresti-Ploiești, Șos. Kiseleff, Bd. Aviatorilor, Calea Griviței, Șos. Colentina. Astfel, polițiștii Brigăzii Rutiere actioneaza cu efective sporite în zonele în care pot apărea blocaje pentru fluidizarea traficului rutier si pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite”, a declarat pentru HotNews.ro inspector de poliție Andra Arsintescu, Brigada Rutieră.

Restricțiile de circulație au fost stabilite în Comisia de Circulație de la Primăria Capitalei.

Poliția Rutieră recomandă șoferilor următoarele rute ocolitoare:

  • Șos. Străulești – str. Băiculești – bd. Poligrafiei – Piața Presei Libere – șos. Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – bd. Mareșal Constantin Prezan – bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle;
  • Șos. Gheorghe Ionescu Șisești – șos. Bucureștii Noi – Calea Griviței – bd. Ion Mihalache – str. Buzești;
  • Șos. Pipera – șos. Nicolae Caramfil – bd. Beijing – Piața Charles de Gaulle – Piața Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – șos. București-Ploiești.

Saga Festival 2021 are loc la Romaero Băneasa.