Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a scris pe pagina de Facebook că nu ar fi cerut parcurile Herăstrău și Cișmigiu dacă nu ar fi avut o discuție în acest sens cu primarul general, Nicușor Dan, și acordul său. Clotilde Armand spune că a plătit și datoria de 19 milioane lei pe care Primăria Sectorului 1 o avea către Primăria Capitalei.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres
  • ”Am aflat și eu din presă că dl. primar general a declarat că nu se pune problema ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Herăstrău și Cișmigiu... iar Primăria Sector 1 ar avea o datorie de 19 milioane lei către Primăria Municipiului București.
  • Recunosc că este puțin absurd să aflu din presă asta. Dl. primar are numărul meu de telefon și m-ar fi putut contacta să mă anunțe înainte. În condițiile în care am avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu dl. primar general unde am discutat și am convenit la inițiativa lui să preluăm noi parcurile Cișmigiu și Herăstrău pentru a putea face investiții. N-am fi pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de ieri acest proiect dacă n-am fi avut acordul d-lui primar.
  • Sper ca situația dezastruoasă a parcurilor Herăstrău și Cișmigiu să se rezolve urgent. Voi înainta către Primăria Municipiului București o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în administrarea ALPAB.
  • De asemenea, îl anunț pe dl. primar general că Primăria Sectorului 1 și-a plătit datoria față de Primăria Capitalei și îl rog să nu mai dezinformeze opinia publică”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat joi cererea de transmitere în administrarea Primăriei Sectorului 1 a parcurilor Cișmigiu și Herăstrău de la Primăria Capitalei. Cererea va fi discutată și supusă la vot în Consiliul General.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri că „Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cişmigiu şi Herăstrău”.

”Doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său şi nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”, a transmis vineri primarul general.