Consiliul General al Capitalei se întruneşte în şedinţă extraordinară marţi, de la ora 10:00, singurele proiecte de pe ordinea de zi fiind cele care vizează rectificarea bugetară şi alegerea preşedintelui de şedinţă, notează Agerpres.

Sedinta CGMBFoto: Facebook - Nicusor Dan

Un proiect de rectificare bugetară urma să fie dezbătut şi în şedinţa anterioară, dar a fost retras de pe ordinea de zi. Potrivit raportului de specialitate, bugetul local se va majora cu 30 de milioane de lei, reprezentând subvenţii acordate în baza contractelor de parteneriat sau asociere pentru secţiunea dezvoltare.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale propune majorarea veniturilor la bugetul local cu 3,3 milioane lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale şi echipamentelor de comunicaţii în urgenţă în sănătate.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement doreşte suplimentarea bugetului cu 3 milioane de lei, la bunuri şi servicii.

Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi majorat cu 5,4 milioane lei, dintre care 4,1 milioane reprezintă cheltuieli de personal, iar un milion de lei sunt destinaţi investiţiei "Banca de alimente, Cantină socială, Centrul de asistenţă pentru mamă şi copii şi reintegrare socio-profesională".

Direcţia Transporturi propune suplimentarea bugetului cu 150.000 de lei pentru curăţarea adăposturilor modulare achiziţionate. Urmează să fie majorate cu 1,3 milioane lei şi sumele destinate lucrărilor la pasajul Doamna Ghica.

Direcţia Servicii Publice va primi în plus 1,1 milioane lei pentru închirierea, amplasarea şi întreţinerea toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, precum şi a toaletelor ecologice mobile. Alţi 60.000 de lei vor reprezenta contribuţia Municipiului Bucureşti în patrimoniul iniţial al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor.

Administraţia Fondului Imobiliar propune suplimentarea bugetului cu 300.000 de lei pentru asistenţă socială.

Totodată, bugetul creditelor interne urmează să fie majorat cu 35,9 milioane lei, după ce Consiliul General a fost de acord cu contractarea unui împrumut de 35,9 milioane lei.