Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările de modernizare a clădirii Liceului Tehnologic Dacia, (fostul Colegiu Tehnic “Miron Nicolescu”), de pe Strada Metalurgiei. După o investiție de peste 10 milioane de euro, majoritatea bani europeni, clădirile aflate în paragină au fost transformate într-un campus educațional modern. Cei 750 de elevi care vor studia aici au la dispoziție două cămine, o sală și două terenuri de sport, o sală de festivități și cantină.

Liceului Tehnologic Dacia 13Foto: Hotnews

Sursa video: Primăria Sector 4

Lucrările de modernizare au durat circa 18 luni.

”Cu un regim de înălțime de S+P+3E și o suprafață de 1.245 mp, noul campus este alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învățământul preșcolar, gimnazial și liceeal. Mai exact, colegiul dispune de 22 sali de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs. Alături de aceastea, în campus au fost construite două cămine pentru elevi, cu o capacitate de 75 de camere de cazare, de 4 și 6 locuri fiecare, o sală de sport precum și o sală multifuncțională”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sector 4.

Elevii au la dispoziție și o cantină în care vor putea lua masa pregătită în bucătăria celor două cămine, dar și o sală de evenimente cu o capacitate de peste 400 de locuri. Pentru activitățile sportive, copiii vor putea folosi o sală de sport complet renovată, cu o suprafață de 570 de mp precum și două terenuri de sport în aer liber. În incinta campusului, cu o capacitate de 750 de elevi, sunt în curs de finalizare lucrările la o nouă gradiniță, la care vor punea urma cursurile preșcolare un număr de 100 de copii.

Valoarea investiției este de 54 de milioane de lei, bani ce provin din fonduri europene, accesate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 10 “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Obiectiv Specific 10.2 Creșterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii, cu o contribuție în valoare de 15 milioane de lei din bugetul local al Sectorului 4.