Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat că, începând de joi, au loc lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 şi 5 din Capitală. Rămân fără apă caldă 177 de blocuri, instituții, precum și Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Matei Balş" şi Spitalul Colentina.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Termoenergetica, vor avea loc următoarele lucrări de remediere a avariilor pe:

  • 1. Conducta Magistralei DN 800 în porțiunea cuprinsă între Camera de Comerț și Palatul Parlamentului. Furnizarea apei calde pentru 60 blocuri și instituții din sectoarele 4 și 5 va fi sistată până marți, 7 septembrie 2021, ora 20.00;
  • 2. Conducta DN 500 în porțiunea cuprinsă între străzile Petre Ispirescu și Drumul Sării intersecție cu Calea 13 Septembrie. Furnizarea apei calde pentru 91 de blocuri din sectorul 5 va fi sistată până miercuri, 8 septembrie 2021, ora 20.00;
  • 3. Conducta DN 700 pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în porțiunea cuprinsă între Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu. Furnizarea apei calde pentru un număr 26 blocuri din sectorul 2 va fi sistată până sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 22.00. Furnizarea apei calde pentru Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina va fi oprită, având în vedere amplasarea acestor unități medicale pe traseul pe care se vor desfășura lucrările de remediere.

Termoeneregtica spune că lucrările sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță la iarnă.

UPDATE Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a anunțat mai multe măsuri pentru ca pacienții internați în Spitalul Colentina, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, să fie cât mai puțin afectați.

”Conducerea A.S.S.M.B. și a Spitalului Clinic Colentina sunt în contact permanent și au luat deja măsurile necesare pentru ca această situație să nu afecteze cei 312 pacienți internați în acest moment în unitatea sanitară. Astfel, având în vedere faptul că multe secții din cadrul spitalului sunt dotate cu boilere electrice, s-a luat decizia relocării unora dintre pacienți în aceste secții, până la reglementarea actualei situații de avarie”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Spitalelor.

Reprezentanții instituției spun că opriri ale furnizării agentului termic au loc frecvent, astfel că au demarat procedurile de achiziție pentru găsirea unei soluții de rezervă.

  • ”A.S.S.M.B. a luat inițiativa de a include în lista de investiții aferentă Bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2021, realizarea unui studiu de fezabilitate care să vizeze asigurarea unui soluții de rezervă (back-up) pentru furnizarea neîntreruptă a agentului termic în toate pavilioanele Spitalului Clinic Colentina.
  • În paralel, având în vedere caracterul activității medicale care se derulează zilnic în Spitalul Clinic Colentina, au fost organizate multiple întâlniri cu reprezentanții unității sanitare și ai Companiei Municipale Termoenergetica București, pentru a identifica cele mai potrivite căi de rezolvare durabilă a situației furnizării fără sincope a agentului termic.
  • În prezent, procedura de achiziții pentru contractarea studiului de fezabilitate este în curs de atribuire, urmând ca ofertantul declarat câștigător să realizeze documentația tehnico-economică și să propună o soluție prin care să fie rezolvată definitiv problema asigurării continuității furnizării agentului termic, în cazul apariției unor avarii repetate la sistemul de termoficare centralizat”, se mai arată în comunicat