O bucată de tencuială s-a desprins din tavanul Secţiei 3 Poliţie, în urma incidentului nefiind înregistrate victime, a anunţat, joi, Inspectoratul General de Poliţie al Municipiului Bucureşti (DGPMB), scrie Agerpres. Conform sursei citate, incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, iar joi dimineaţă au început anumite lucrări de reparaţii curente, care să asigure funcţionarea subunităţii pentru o scurtă perioadă de timp. "Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespundă cerinţelor funcţionale pentru secţia de poliţie", se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Tavan picat intr-o sectie de politie din CapitalaFoto: captura facebook

DGPMB menţionează că sediul Secţiei 3 Poliţie se află într-un proiect de modernizare derulat prin BIRD, fiind deja realizate, încă din anul 2020, expertiza tehnică şi studiul de fezabilitate. Documentele au fost depuse la Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti, în vederea obţinerii avizelor necesare.

"Direcţia de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcţionează Secţia 3 Poliţie. Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentaţia în vederea obţinerii avizelor fiind deja depusă la Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti, în vederea analizării şi avizării documentaţiei. După avizare, în funcţie de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziţie proiectare şi execuţie", se mai arată în comunicat.

„Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP!”, a transmis pe Facebook Sindicatul Polițiștilor Europol,c are a publicat și o fotografie cu incidentul din secția 3.