Compania Municipală Parcuri și Grădini va întreține spațiile verzi din București la prețuri mai mici până la dizolvare și pierde exclusivitatea pentru prestarea serviciului

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 1 septembrie 2021, 14:46 Actualitate | Administratie Locala


Parcul Cismigiu 15
Foto: Hotnews
Compania Municipală Parcuri și Grădini va întreține spațiile verzi aflate în administrarea Primăriei Capitalei la prețuri cu 20% mai mici și pierde exclusivitatea pentru prestarea serviciului, în parcurile municipalității având posibilitatea să intervină și angajații ALPAB, potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate de Consiliul General. Consiliul a votat și dizolvarea și lichidarea companiei.

”Din analiza nivelului tarifelor/prețurilor aflate în vigoare, aprobate la nivelul anului 2018, comparativ cu noile tarife/prețuri avizate de Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice s-a observat o reducere globală de aproximativ 20%, ceea ce impacteaza în mod pozitiv bugetul de venituri și cheltuieli al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și, implicit, al municipalității, în special pentru activitățile de cosire manuală și mecanică a gazonului/vegetației (diminuare a tarifelor între 43% și 62%)”, se arată în referatul anexat proiectului de hotărâre prin care a fost redus tariful.

Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 532/23.08.2018 privind delegarea gestiunii serviciului public de interes local privind activitățile de amenajare și întretinere a parcurilor și grădinilor din Municipiul București către Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A. s-a aprobat încheierea contractului de delegare aferent serviciului public de interes local privind activitățile de amenajare și întretinere a parcurilor și grădinilor din Municipiul București.

În data de 28.09.2018 a fost încheiat Contractul de delegare nr. 1085 a gestiunii serviciului public de interes local privind activitățile de amenajare și întretinere a parcurilor și grădinilor din municipiul București.

Printr-un alt proiect de hotărâre adoptat miercuri, compania pierde exclusivitatea pe spațiile verzi.

”Se aprobă modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 532/23.08.2018 privind delegarea gestiunii serviciului public de interes local privind activitățile de amenajare și întretinere a parcurilor și grădinilor din Municipiul București către Campania Municipală Parcuri și Grădini București S. A., în sensul abrogarii lit. c) de la art. 6. Ca urmare a abrogarii lit. c) a art. 6 din Contractul de delegare, Compania municipală Parcuri și Grădini București S. A. nu va mai avea drept de exclusivitate de a presta Serviciul în Aria Delegării, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București având dreptul de a desfășura oricare dintre activitățile menționate la art. 2 alin. (3) din Contractul de delegare, prin personalul propriu”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.4501 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by