Ciprian Ciucu, liderul PNL București și primar al Sectorului 6, îi dă un ultimatum primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, în ceea ce privește colaborarea cu PNL București, în contextul alianței făcute în campania electorală. ”Nicușor, mingea e la tine, decizia dacă suntem o echipa sau joci singur, pe post de libero, îți aparține. Noi suntem încă aici, cu tine”, a postat Ciucu, seara trecută, pe pagina de Facebook. Principalele nemulțumiri sunt legate de reformele asumate în campanie, transparență și delegarea atribuțiilor convenite în protocolul din campanie către viceprimarul PNL, mai exact dreptul de semnătură.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Până acum nu am comunicat despre temele generale ale Bucureștiului deși îmi sunt foarte cunoscute. Știți, anterior am fost consilier general. Nu am comunicat, tocmai pentru a avea șansa unei discuții serioase cu Primarul General, Dl. Nicușor Dan, pentru ca să plecam din nou la drum de pe poziții neantagonice (dacă există acest cuvânt...). Și sa am aceeași discuție, sinceră, cu partenerii de la USR PLUS. Discuția cu Primarul General am avut-o deja, i-am expus punctul meu de vedere și condițiile de colaborare cu PNL București după ce în prealabil le-am discutat cu noul birou politic al PNL București și cu viceprimarul nostru, Stelian Bujduveanu. Discuția cu primarul general nu a fost concludentă, (a fost inițială, nu putea fi altfel) iar acum mingea se află în terenul domniei sale. Cerințele noastre sunt simple: (1) reformele asumate în campanie, (2) mai multa transparentă, predictibilitate și consultare în luarea deciziilor, (3) delegarea atribuțiilor convenite în protocolul din campanie către viceprimarul PNL. Vrem să ajutam serios, dar trebuie sa fim lăsați să ajutăm”, a scris Ciucu pe pagina de Facebook.

Acesta spune că discuția cu Vlad Voiculescu a fost mai clară. ”Sunt elemente în care rezonăm, inclusiv din cele prezentate mai sus”, a spus liderul PNL București.

Ciprian Ciucu spune că așteaptă un răspuns de la primarul general.

”Aștept răspunsul lui Nicușor Dan, aștept sa colaboram bine, pentru că peste ani oamenii nu își vor aminti despre orgolii mărunte ci dacă am făcut ceva sau am ratat o șansă rară. Nu am orgolii, avem prea multă treabă. Nicușor, mingea e la tine, decizia dacă suntem o echipa sau joci singur, pe post de libero, îți aparține. Noi suntem încă aici, cu tine”, a mai scris Ciucu.