Primăria Capitalei va analiza contractele de închiriere din Parcul Herăstrău și din Satul Francez, fiind angajată o firmă de avocatură pentru această operațiune, a declarat primarul Nicușor Dan, la prezentarea bilanțului de 10 luni de la preluarea mandatului. O investigație HotNews.ro a dezvăluit că în Parcul Herăstrău, monument istoric, sunt peste 50 de cârciumi - terase și restaurante. Șapte construcții din parc au fost vândute de Primăria Sectorului 1, iar pentru restul, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, administratorul parcului, a încheiat 44 de contracte de închiriere și asociere în participațiune 1997-2019, cele mai lungi contracte expirând în 2039.

Terase HerastrauFoto: Hotnews

Chiria/redevența pe care o primește municipalitatea pornește de la 200 de euro/lună până la 3.000 de euro, sume modice față de profitul obținut de cârciumi.

”Am delimitat acele 20 de acţiuni strategice pe care le-am angajat, prin licitaţie, bineînţeles, dintre aceste firme, am angajat acester firme de avocatură specializate. O să vă enumăr câteva dintre ele. În primul rând, vom analiza contractele de închiriere din Herăstrău şi din Satul Francez, pentru că acolo sunt sume uriaşe de bani pe care Municipalitatea le pierde, închiriind mult, mult sub preţul pieţei”, a declarat Nicușor Dan.