VIDEO Nicușor Dan, bilanț la 10 luni de mandat la Primărie: Bucureștiul așa cum l-am preluat era un pacient în comă la terapie intensivă

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 31 august 2021, 12:55 Actualitate | Administratie Locala


Nicușor Dan
Foto: PMB
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, își face marți bilanțul la 10 luni de mandat, spunând că atunci când a preluat mandatul Bucureştiul era ”un pacient în comă aflat la terapie intensivă”. El a susținut că, în primul rând, eforturile au fost pentru "stabilizarea" oraşului şi soluţionarea ”chestiunilor de fundament”. Nicușor Dan a spus că a preluat o primărie cu 3 milioane de lei în cont și cu datorii de 3 miliarde de lei. Primarul spune că "stabilizarea orașului" este cea mai mare realizare, urmată de suspendarea Planurilor Urbanistice de Sector, care duceau la betonarea a sute de hectare de spațiu verde.

O altă realizare prezentată este definitivarea procedurile administrative pentru a închide 14 din 16 companii municipale. Vor fi disponibilizati 2700 de oameni, dar majoritatea deja au plecat, a spus Nicușor Dan. În ceea ce privește termoficarea, primarul Nicușor Dan spune că iarna asta va fi un pic mai bine ca iarna trecută. Referitor la marile proiecte de infrastructură edilul spune că acestea au fost deblocate, iar lucrările se vor finaliza anul acesta și anul viitor.
 • ”Bucureștiul așa cum l-am preluat era un pacient în comă la terapie intensivă și trebuie să îl stabilizezi. Cea mai mare parte a acestor 10 luni au fost dedicate stabilizării acestui oraș.
 • Am preluat o primărie în faliment, adică nu ai bani să plătești ce trebuie și au fost mai multe pericole peste care am trecut. De exemplu, o centrală ne-a amenințat că lasă un cartier fără căldură din cauza datoriilor, am fost în pericol să nu organizăm Euro 2020, fiindcă trebuia să facem niște investiții și aveam conturile blocate, am fost în pericol să reziliem contractul de finanțare pentru Glina și să dăm înapoi sute de milioane de euro. Asta ne-a costat sute de ore de muncă.
 • La preluarea mandatului aveam în cont 3 milioane lei și datorii 3 miliarde, conturile erau blocate, creditele pentru investitii blocate”, a declarat Nicușor Dan.Primarul spune că acum situația financiară a instituției este stabilă.

 • ”Azi avem o situație financiară stabilă, nu avem conturi blocate, am deblocat creditele pentru investiții și suntem credibili pe piață. Cum am făcut asta, am restructurat cheltuielile PMB si ale subordonatele.
 • De exemplu, la capitolul bugetar bunuri si servicii, pe primele 7 luni ale anului, am făcut o economie de 250 milioane lei, am reclădit relația cu furnizorii, am avut zeci de discuții, pentru că ne transmiteau ca nu mai cred pe nimeni”, a spus primarul Nicușor Dan.
În ceea ce privește desființarea companiilor municipale înființate de Gabriela Firea, el a afirmat că a definitivat procedurile administrative pentru a închide 14 din 16 companii.
 • ”Vor fi disponibilizati 2700 de oameni, o parte deja au plecat. 150 milioane lei pe an erau cheltuielile salariale. Au mai rămas de desființat două companii, cea de Parking si cea de Protecție civila.
 • Menținem 4 companii pe care le mentinem deocamdată, până la preluarea serviciilor de municipalitate: Iluminat public, managementul Traficului, cea de deratizare și dezinsecție și Imobiliara. Așa cum am spus, o să păstrăm STB, Termoenergetica, Energetica și Trustul de Clădiri Metropolitane.
 • Vreau să vă spun că a închide aceste companii nu a fost o simplă operaţiune administrativă, un vot în Consiliul General, au fost dificultăţi tehnice serioase, vreau să vă spun numai câteva dintre ele. De exemplu, toate dirigenţiile de şantier erau la Compania de Dezvoltare Durabilă. N-am putut să închidem această companie înainte să transferăm dirigenţia către alte companii, pentru că altfel nu am fi putut să lucrăm în continuare.
 • Tot ce înseamnă informatică la Arena Naţională era la Compania de Tehnologia Informaţiei. N-am putut să închidem această companie înainte să se termine EURO 2020, pentru că nu puteam să afectăm procesul de organizare al EURO 2020. Şi o chestiune din nou foarte complicată tehnic, multe din aceste companii au utilaje importante, cumpărate pe bani publici, şi vrem ca utilajele astea să vină în patrimoniul Municipalităţii. De exemplu, există staţii mobile de asfaltare la Compania Străzi, Poduri, Pasaje, există maşinile acelea de ridicat maşini care sunt la Compania de Managementul Transportului. Şi ca să reuşim să nu pierdem aceste bunuri într-o procedură de insolvenţă, adică să fie scoase la licitaţie şi pierdute, a trebuit să alocăm bani pentru aceste companii, bani pe care nu i-am avut de la început, ca să rezolvăm de la început problema asta”, a explicat primarul.
Nicușor Dan a prezentat și situația marilor proiecte de infrastructură:

 • ”Am reuşit să le deblocăm pe toate în acest moment şi o să vă prezint stadiul lor.
 • Staţia de epurare de la Glina, cea mai mare investiţie a Primăriei, finanţată din fonduri europene, va fi finalizată în 2022.
 • Circulaţia în jurul podului de la Doamna Ghica, două benzi pe sens, va fi finalizată în cursul lunii septembrie. Pentru podul întreg, tablierul este în curs de achiziţie şi va începe montarea lui în primăvara anului viitor.
 • Prelungirea Ghencea, lucrările vor începe în cursul acestei săptămâni. Blocul social din Ghencea, lucrările au început.
 • Parcarea supraterană din Pantelimon va fi finalizată în octombrie, ştiţi că am fost acolo. Recepţia lucrărilor din Cartierul Henri Coandă, jumătatea dinspre Bucureşti, va fi făcută în cursul lunii octombrie, o lucrare mult aşteptată, foarte mult aşteptată de toţi locuitorii din acea zonă.
 • Continuă lucrările la fostul sediu al Primăriei Sectorului 5, de aici, din Bulevardul Elisabeta, îl vom finaliza în 2022 şi din acel moment vom muta acolo mare parte din instituţiile subordonate, care plătesc în momentul ăsta chirii nerealiste peste tot prin Bucureşti”, a spus primarul.


”Transferăm investițiile mici și mediii către PS-uri, PMB se ocupă de lucrările mari de infrastructură pe care bucureștenii le asteaptă”, a declarat Nicușor Dan.


Juridic

În ceea ce privește situația juridică, Nicușor Dan a spus că a găsit jale când a venit în primărie - peste 5000 de litigii, iar pe contractele pe care municipalitatea le avea cu marile case de avocatură erau datorii vechi de 2 ani.
 • ”Erau dosare cu mize de milioane de euro neatribuite unei case specializate de avocatură fiindcă le era rușine că primăria nu i-a plătit de 2 ani. Am eșalonat datoria și am început să plătim.
 • Am delimitat acele 20 de acţiuni strategice pe care le-am angajat, prin licitaţie, bineînţeles, dintre aceste firme, am angajat acester firme de avocatură specializate. O să vă enumăr câteva dintre ele.
 • În primul rând, vom analiza contractele de închiriere din Herăstrău şi din Satul Francez, pentru că acolo sunt sume uriaşe de bani pe care Municipalitatea le pierde, închiriind mult, mult sub preţul pieţei.
 • Vom face analiza juridică pe mai multe terenuri care sunt de interes pentru Municipalitate pentru viitoare mari investiţii.
 • Am alocat unei firme de avocatură litigiile cu gropile de gunoi şi cu operatorii acestor gropi de gunoi, care au mize de sute de milioane de lei. Nu erau alocate.
 • Şi ultimul exemplu pe care vi-l dau, am alocat analiza şi propunerea de modificare a Codului Fiscal în ceea ce priveşte împărţirea taxelor şi amenzilor între Primăria Generală şi primăriile de sector. Vă dau din nou un exemplu, care pe mine m-a şocat când l-am auzit. Primăria Capitalei plăteşte subvenţia, un miliard de lei pe an, subvenţia pe transportul public. Dar dacă un călător este prins fără bilet în autobuz, amenda o plăteşte la primăria de sector.
 • Lucrăm la o bază de date profesionistă, pentru că nu poţi altfel să gestionezi 5.000 de litigii.
 • Bineînţeles că încercăm să reducem numărul acestor litigii. Multe dintre ele vin din obligaţii de plată neonorate, adică Primăria s-a obligat să plătească lucrări, nu a plătit, şi de acolo decurg alte litigii, cheltuieli de judecată şi aşa mai departe. Alte ligitii vin din lucrări care s-au prelungit la nesfârşit şi au apărut litigii între primărie şi constructori, auditori, diriginţi de şantier, pe garanţii de execuţie, pe tot ce înseamnă executarea contractelor. Sunt de asemenea, litigii inutile la care am renunţat sau apărări inutile la care am renunţat. Vă aduc aminte de litigiile de 100.000 de euro iniţiate de fosta administraţie împotriva jurnaliştilor, la care am renunţat foarte repede. Sau vă aduc aminte de litigiul în care Primăria s-a înverşuat să apere o decizie incorectă, cea prin care a fost demisă doamna Dorina Lazăr de la conducerea Teatrului Odeon, unde câştigase un concurs”, a spus Nicușor Dan.

Administrativ
Primarul a spus că a început și reorganizarea administrativă a instituției:
 • ”Acelaşi haos pe care l-am găsit în zona juridică, l-am găsit în zona administrativă.
 • În şedinţa de Consiliu General desfiinţăm Regia de Apă. Aceasta este precursoarea, pentru cine nu ştie, este precursoarea Apa Nova, este o regie care nu mai funcţionează de mai bine de 25 de ani, dar nu a fost desfiinţată până acum.
 • Avem imobile în cel puţin cinci locuri, avem imobile la AFI, avem imobile la ALPAB, avem imobile la Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, avem imobile la Compania Imobiliară, avem imobile la Ciclop, fără ca aceste instituţii să colaboreze unele cu altele.
 • Avem o administraţie de protecţie a animalelor, dar de protecţia cailor se ocupă ALPAB-ul, Administraţia de Parcuri.
 • Am avut ani de zile şi Primăria nu s-a achitat de obligaţia de a plăti chiria pentru Centrul Militar Zonal, care stă într-o clădire a bisericii. Am făcut formele administrative pentru ca să ne achităm de obligaţie, morală şi legală”, a spus Nicușor Dan.

Tot în ceea ce privește realizările, primarul spune că Primăria este în curs de a implementa sistemul de management a documentelor care prevede ca orice document să fie scanat, apare în sistem la ce direcție este în lucru, cât îi ia funcționarului să rezolve, transfer să se facă automat între direcții.

Transport

Nicușor Dan spune că a semnat achiziția pentru cele 100 de tramvaie, primul tramvai urmând să vină anul viitor, și este în curs procedura de achiziție pentru cumpărarea a 100 de autobuze electrice:
 • Am semnat, după cum ştiţi, contractul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, bani europeni, 180 de milioane de euro, primul tramvai o să vină în Bucureşti în vara anului 2022, vara anului viitor.
 • Fosta administraţie a avut două licitaţii eşuate pe achiziţia de autobuze electrice, de asemenea din bani europeni, am refăcut în şedinţele anterioare de Consiliu General indicatorii, i-am aprobat, vom lansa licitaţia şi vom avea, până în 2023, 100 de autobuze electrice.
 • Menţionez aici, dincolo de aceste licitaţii eşuate pentru că erau nerealiste, din nou aplicarea principiului hai să facem ca să zică lumea că facem, licitaţia pentru tramvaiele de 18 metri, şi prea mici şi prea scumpe pentru Bucureşti. Am moştenit această licitaţie, sper, sunt complicaţii juridice aici, sper să nu fim obligaţi de instanţă să le achiziţionăm, pentru că, aşa cum am spus, sunt şi prea mici şi prea scumpe pentru ce îi trebuie Bucureştiului.
 • Am moştenit, Consiliul General şi cu mine, un contract de delegare provizoriu pentru serviciul de transport public, atât în relaţia cu STB, cât şi în relaţia cu ceilalţi operatori din zona regională. Din nou a fost nevoie de zeci de ore de discuţii, au fost coordonate de viceprimarul Bujduveanu, şi în urma acestor discuţii avem azi un contract de delegare de 10 ani, serios, corect, care a mulţumit toate părţile care au luat parte la aceste discuţii. Faptul că avem acest contract de delegare pe termen lung era o condiţie pentru ca să putem accesa bani europeni, şi pe tramvaie şi pe autobuzele electrice.
 • Faptul că avem acest contract de delegare permite ADI-ului să îşi exercite controlul pe STB. Ăsta este un lucru foarte important, au început să fie aplicate amenzi de 100 de lei pentru şoferii care pleacă mai devreme sau mai târziu de la cap de linie faţă de orarul care este obligatoriu pentru ei.
 • Am trecut la tarifarea orară, aşa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată. În acest moment, biletele la transportul public de suprafaţă sunt, după cum ştiţi, 90 de minute în care poţi să schimbi oricâte mijloace de transport în comun. Avem tarife comune cu Metrorexul şi avem şi bilete şi abonamente comune pentru STB şi Metrorex, unele dintre ele foarte avantajoase, cum este abonamentul anual STB plus Metrorex, 1.200 de lei pe an, 100 de lei pe lună, pentru a circula nelimitat cu transportul public de suprafaţă şi cu metroul.

Urbanism

Pe partea de urbanism , primarul prezintă suspendarea în instanță a PUZ-urilor de sector drept a doua cea mai mare realizare a sa în această perioadă, după stabilizarea primăriei.

 • ”Ori de câte ori o să am ocazia o să spun şi o să repet cât de important este urbanismul pentru dezvoltarea unui oraş. Pentru că degeaba faci tu 100 de lucrări de infrastructură dacă dai drumul la construirea haotică în oraş, construirea aceea haotică îţi va anula toate lucrările de infrastructură pe care le-ai făcut.
 • Problema Bucureştiului este că nici nu a făcut lucrările de infrastructură, dar a şi dat drumul la construirea haotică şi de aia stăm noi toţi azi blocaţi în trafic.
 • Bucureştiul fără îndoială are nevoie de dezvoltare şi eu sunt un suporter al dezvoltării, sunt un suporter al şoselei de centură, al autostrăzii de centură, al liniei de tren de centură, a metroului de suprafaţă, însă dezvoltarea unui oraş trebuie să fie profesionistă, trebuie să fie corectă, nu speculativă cum din păcate s-a întâmplat în Bucureştiul ultimilor ani.
 • Şi apogeul, apogeul dezvoltării speculative a fost aceste cinci PUZ-uri de sector, şase cu cel încă neaprobat de la Primăria sectorului 1. Şi dacă ne uităm înapoi în aceste 10 luni de mandat, după scoaterea Primăriei din faliment, cel mai important lucru pe care eu apreciez că l-am făcut este acea hotărâre din 26 februarie prin care am suspendat PUZ-urile de sector.
 • Să nu credeţi că am dat hotărârea de Consiliu în 26 februarie şi lucrurile s-au oprit acolo. Am avut un atac violent, violent, în instanţă din partea unor ONG-uri paravan, care au angajat mari case de avocatură din Bucureşti împotriva hotărârilor de suspendare a PUZ-urilor de sector.
 • Am avut un atac violent în instanţă împotriva Planului Urbanistic General. Vă închipuiţi ce înseamnă să dispară Planul Urbanistic General? Înseamnă să nu mai existe o regulă de construire în Municipiul Bucureşti, adică oricine să construiască orice, oriunde, asta înseamnă pe scurt. Şi am avut acest litigiu împotriva Planului Urbanistic General în totalitate.
 • Din fericire, şi de asta este important că am consolidat zona juridică, din fericire am reuşit să câştigăm 12 din cele 12 procese care ne-au fost intentate pe această zonă de urbanism”, a spus Nicușor Dan.


Termoficare

În ceea ce privește termoficarea, una dintre cele mai mari probleme ale orașului alături de trafic și poluare, Nicușor Dan spune că iarna aceasta va fi un pic mai bine ca iarna trecută.

„Venim după 12 ani de bătaie de joc în care sistemul de termoficare a ajuns în pragul colapsului. Am semnat contractul de finanțare cu Comisia Europeană, de 300 de milioane de euro. Am reușit să însănătoșim sistemul. Am parcurs pași importanți pentru achiziția Elcen și așteptăm ca achiziția să se petreacă până la sfârșitul acestui an. Avem în procedură de achiziție modernizarea a 40 de km împărțiți în 4 loturi. Pentru unul din aceste loturi rezultatele vor veni azi, pentru trei loturi rezultatele vor veni luni și urmează perioada de contestare. Imediat după această achiziție o să începem procedura de achiziție pentru cei 210 km, mare parte din bani europeni. Promisiunea a fost că iarna aceasta va fi puțin mai bine decât iarna trecută și asta se va întâmpla. Lucrul nou este că s-au făcut mai multe lucrări de întreținere în această vară. Au fost mai multe întreruperi în cartiere, dar e mai bine vara decât iarna. Și sunt în lucru procedurile pentru centrala provizorie la CET Titan și care va aduce energie în plus în sistem față de celelalte CET-uri. N-o să fie gata în octombrie, ci probabil în ianuarie. Așa cum am spus, am luat un sistem în stare de colaps: Cât timp îți ia să te îmbolnăvești atât îți ia să îți revii.”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat câți km de rețea s-au reabilitat până acum, Nicușor Dan spune că până la finalul anului se vor finaliza circa 18 km. ”Avem compania Energetica care o să finalizeze proiectele începute anii trecuți, Bobocica și zona de Vest, 4-5 km. Mai aveam cei 13 km în zona Ferentari și din cei 40 de km o să vedem după atribuire cât de repede vor reuși să se miște”, a spus primarul.


Mediu

Pe acest palier, primarul spune că a oprit avizele generale de defrișare și toaletare date la începutul anului și în baza cărora ADP-urilor mutilau sute de arbori. ”Depunem azi dosarul pentru preluarea Parcului Văcărești, în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești Primăria Sectorului 4, ca să facem din acest parc un punct de atracție București. Este în achiziție studiul de mediu care să ne spună sursele de poluare, procentele cu care acestea contribuie, pentru ca în baza acestui studiu să elaborăm un plan de măsuri realist”, a spus Nicușor Dan.

Economic
Pe partea economică, primarul spune că lucrează la elaborarea a două regulamente solicitate de mediul de afaceri:

 • În primul rând, un regulament unitar la nivelul sectoarelor Municipiului Bucureşti pentru avizarea funcţionării operatorilor economici. În acest moment, în şase sectoare sunt şase regulamente diferite, şase tipuri de dosare pe care un patron de restaurant, de exemplu, trebuie să le întocmească pentru fiecare din sectoare.
 • O să avem un regulament unitar la nivelul Bucureştiului, cât mai mic posibil, respectând, evident, prevederile legale şi cu prevederi de bun-simţ pe care ni le-au solicitat operatorii economici, în sensul că dacă nimic nu s-a schimbat de la autorizarea precedentă, să fie suficient să dai o declaraţie pe proprie răspundere în care să spui „Nimic nu s-a schimbat de la autorizarea precedentă”, nu să vii din nou să te apuci să cauţi acte prin Bucureşti ca să vii să depui un nou dosar, pe care să îl citească din nou alţi funcţionari.
 • De asemenea, la fel, răspunzând unei solicitări a operatorilor din zona HoReCa, avem în lucru un regulament simplu, suplu, pentru autorizarea teraselor care funcţionează pe domeniul public.
 • După cum ştiţi, prin hotărârea Consiliului General am redus semnificativ taxa turistică şi am eliminat taxa de ocupare a domeniului public pe perioada pandemiei.
 • Şi am făcut funcţională structura care se ocupă de învăţământul dual. Există în multe zone economice un necesar de forţă de muncă calificată pe care învăţământul profesional şi învăţământul dual trebuie să o genereze şi noi am făcut aceşti paşi, cei care ţin de noi, pentru ca acest lucru să se întâmple în următorii ani.
Arena Națională

Primarul Nicușor Dan a declarat că în primele 10 luni de mandat PMB a încasat din închirierea Arenei Naționale circa 12 milioane de lei:
 • Organizarea EURO 2020 de către Bucureşti a fost un mare succes, care a pus Bucureştiul pe harta globală. Acest succes a fost însă şi o mare provocare, pentru că am avut câteva luni din primăvară să facem tot ce nu s-a făcut şi tot ce nu s-a întreţinut la Arena Naţională timp de 10 ani, pentru că nu au existat contracte de mentenanţă pe foarte multe componente.
 • Pe Arena Naţională o să organizăm, în luna octombrie, cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice, eveniment care va fi urmărit de 100 de milioane de oameni, eveniment care are premii 40 de milioane de dolari, comparabile cu premiile care sunt la Wimbledon sau la American Open, din nou un eveniment care pune Bucureştiul pe hartă.
 • În cele 10 luni de mandat, am încasat prin închirierea Arenei Naţionale 5,6 milioane de lei, fără EURO 2020. Dacă punem şi EURO 2020 sunt 12 milioane de lei. Prin comparaţie, administraţia Firea a avut o medie de două milioane de lei pe an.
 • Vom închiria Arena Naţională pentru mari evenimente, în special evenimente culturale. Am avut recent o discuţie cu un mare organizatori internaţional de evenimente care ne-a spus deschis: toate turneele europene ale marilor artişti au ocolit Bucureştiul, adică s-au dus la Budapesta, s-au dus la Belgrad, s-au dus la Sofia, dar nu şi la Bucureşti, pentru că se ştie în piaţă că Bucureştiul nu are o administraţie transparentă.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12972 vizualizari

 • -4 (20 voturi)    
  nu cred asta in lipsa lui Marmureanu ! (Marţi, 31 august 2021, 12:56)

  un domn [utilizator]

  doar asa am avea confirmarea "stabilizarii"
  • -10 (26 voturi)    
   „Greaua moștenire” (Marţi, 31 august 2021, 14:10)

   Lovercraft [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   concept inventat de Iliescu în 90
   • +7 (13 voturi)    
    nici macar... (Marţi, 31 august 2021, 15:15)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

    am facut scoala in 1975-1989 si acolo, la istorie, ne invatau de ,,greaua mostenire" primita de regimul socialist de la regimul capitalist din 1947. Adica de ce nu era Romania considerata o tara dezvoltata in anul 1989?? intrebam noi. Pentru ca a primit o grea mostenire de la rege si maresalul Antonescu in anul 1947, si de aceea nu s-a putut dezvolta.
    In realitate pe greaua mostenire nu poti da vina decat cativa ani, apoi intervine grava incompetenta a celui/celor care nu fac nimic.
   • -1 (13 voturi)    
    Ești copil? (Marţi, 31 august 2021, 16:44)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

    Iliescu nu a inventat nimic. A învățat de la comuniști. Așa era stilul, când venea un nou prim secretar dădea vina pe fostul, de obicei mort, pentru sărăcie, mizerie, foame și promitea că totul se va schimba în bine.
 • +4 (24 voturi)    
  Sincer (Marţi, 31 august 2021, 14:18)

  DorinDor [utilizator]

  Stabilitatea de care vorbiti nu se vede. Imbunatatirile ar trebui sa fie resimtite si de locuitori, nu sa fie doar pe hartie. Altfel nu difera cu nimic de 'maretele realizari' din planurile cincinale ale anilor '70-'80.
  • +5 (5 voturi)    
   N-ai citit nimic (Marţi, 31 august 2021, 22:59)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui DorinDor

   Anul ăsta e pierdut din cauza datoriilor
  • 0 (2 voturi)    
   . (Miercuri, 1 septembrie 2021, 9:58)

   ximigu [utilizator] i-a raspuns lui DorinDor

   Nu poți cere rezultate din primele luni mai ales știind ce primar am avut înainte. La mijlocul mandatului zic că e rezonabil. Vom vedea ...
 • -4 (28 voturi)    
  ca sa vezi (Marţi, 31 august 2021, 14:45)

  tahomir [utilizator]

  Cum se face treaba. Asta e diferenta intre un om de o rara inteligenta, dedicat si muncitor si panaramele de la PSD(furt, populism si incompetenta) si USRPLUS (scandal, populism si incompetenta).
  • -4 (12 voturi)    
   Hallelujah, bro! (Marţi, 31 august 2021, 15:37)

   Sympa [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Hallelujah, bro!
  • -4 (22 voturi)    
   Ce vorbesti, un nou Einstein! (Marţi, 31 august 2021, 15:39)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Adevarat "rara inteligenta"! Da'i asa de" rara" ca e foarte greu s-o gasesti prin masa mare de prostie. care-i foarte vizibila.
 • -11 (33 voturi)    
  Don' Dan! (Marţi, 31 august 2021, 15:33)

  atc [utilizator]

  -"Bucureștiul așa cum l-am preluat era un pacient în comă la terapie intensivă." Si-a nimerit pe mana lu' Dead -man walking asta sa-l resusciteze. Buna gluma!
  - "...până la finalul anului se vor finaliza circa 18 km." Hai ca esti tare! Firea a inlocuit in mandatul sau cca. 180 km. de conducta, iar tu-pana acum:0, adica zero! O s-i inlocuiesti pe-aia 18 km.la iarna, ca nici licitatie n-ai facut inca!
  - situația marilor proiecte de infrastructură: ”Am reuşit să le deblocăm pe toate în acest moment" Cum adica, ai reusit sa deblochezi ce tu insuti ai blocat 1 an? Hai ca esti vesel!
  - "Am preluat o primărie în faliment, adică nu ai bani să plătești ce trebuie..." Bai, tu ne crezi pe toti prosti ca voi? De ce nu avea PMB bani? Nu cumva pentru ca guvernul lu' Orbanu' tau a refuzat sa-i dea banii cuveniti din buget? Si, cand te-au ales, ti i-a promis tie, candidatul lui? Mai, luptatorilor cu coruptia!
  Mai vrei, mai neicusoare?
  • +3 (23 voturi)    
   Are dreptate Nicușor, în ciuda postacilor (Marţi, 31 august 2021, 16:10)

   Kap [utilizator] i-a raspuns lui atc

   180 km se lăuda duamna Fifi că a schimbat, în 2019. Ciprian Ciucu a demascat-o: ”RADET Bucureşti a înlocuit, în anul 2017, un total de 11.3 km și 11.5 km în anul 2018″,[...] Asta înseamnă că în 2019 ar fi înlocuit anul acesta (care nici nu e la final) 157 de km de conducte. Minte.".
   Altă minciună: Orban nu e al lui Nicușor, oricât nu pot crede pe$edacii că oamenii pot face coaliție și dacă nu sunt în același partid, spre deosebire de impostura de ”independent” a lui Opărescu.
   Și a treia minciună: gaura din buget ar fi datorată guvernului. Sigur că da, după catastrofa de mandat a duamnei gospodine din Voluntari e un mizilic o gaură neagră de 3 miliarde plus datoriile companiilor de tăiat frunza la partid.
  • -1 (5 voturi)    
   Ce vad ca uita cretul sa spuna.... (Marţi, 31 august 2021, 22:34)

   gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Se pierde in detalii, cu speranta ca ne pierde si pe noi in detalii: vb de 180 km, 18, 15, 200 de km de conducte....
   Băăăă, sunt 4000 de km de conducte RADET pe sub oras, facute svaiter !..... In Europa, doar Moscova are mai multe tevi pe sub oras decat Bucurestiul !
   4000 de km si voi va frecati pentru 10-100-200 km ? 4000 de km !!!! din care, s-au inlocuit in ultimii 30 de ani mai putin de 500.
   Cat de rupt de realitate sa fii sa-ti imaginezi ca 4000 de km, mai pot fi VREODATA inlocuiti fara sa inceapa sa se sparga primele conducte inlocuite, chiar inainte de a le termina pe ultimile ? Pai si daca ai purcoiul de bani in conturi, cum vei face cu strazile pe sub care trec, vom zbura cu elicoptere ?!? Din momentul in care un singur an nu s-au facut lucrari de intretinere, GATA, ai pus cruce retelei d eo asa dimensiune ! Si vorbim de ZECI de ani in care nu s-au mai facut lucrari de intretinere la conducte, decat reparatii cand se sparg !
   Toti primarii care vb de reabilitarea actualelor conducte, fara sa vina cu alte solutii, bat campii ! ori mint cu nerusinare, ori fumeaza ce le aduc parlamentarii AUR prin parlament, ori fac parte din aia 45% din analfabetii functional produsi de anual de invatamantul romanesc !!!
 • -5 (23 voturi)    
  tic - tac (Marţi, 31 august 2021, 16:06)

  Sansu [utilizator]

  Da, acum l-au deconectat de la aparate și așteaptă... noroc că mai sunt și primari de sector, că altfel ne mâncau șobolanii! (bineînțeles, cu acea notabilă excepție de primar de sector...).
 • +3 (9 voturi)    
  una peste alta.. (Marţi, 31 august 2021, 16:37)

  bancheru83 [utilizator]

  iarna asta va fi o lipsa de bani cash in piata de proportii biblice!!toti se indatoreaza peste masura....
 • -10 (16 voturi)    
  bravo Nicusor (Marţi, 31 august 2021, 16:47)

  mmmircea [utilizator]

  tace si face, spre deosebire de puturoasa de la sectorul 1 care face doar gura mare si-atat.
  • -4 (14 voturi)    
   gogonată (Marţi, 31 august 2021, 17:16)

   Sansu [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   las-o, că măcăne, sunt frați de usr: unul l-a fondat, alta e în el! ai senzația că avem toți memorie de amibe?
   • -1 (1 vot)    
    idiotii utili (Miercuri, 1 septembrie 2021, 15:26)

    Sansu [utilizator] i-a raspuns lui Sansu

    dau minus și realității, când le este prezentată cu subiect și predicat. bolșevicilor! nu înțeleg de ce-i urâți așa de tare pe pesediști, că sunteți din aceeași tulpină și aveți aceeași gândire! Poate doar pentru că tovarășii de la pesede au întinat idealurile revoluției de la usere.
 • +5 (23 voturi)    
  A prezentat... (Marţi, 31 august 2021, 16:48)

  Nonidem [utilizator]

  A prezentat, cu sinceritate,situatia la zi a Primariei!Doar cine e rau intentionat nu vede eforturile acestui om pentru redresare cu obiective si termene,pentru perioda mai scurta sau in perspectiva.A nu vedea eforturile lui Nicusor Dan si a-l "executa" pentru obiective care nu pot sa fie realizate rapid-este un mod incorect si nedrept fata de el.Dar,asa suntem noi: ne place sa fim mintiti frumos!Ce bine era cu doamna!Ce viata!Ne dadea artificii,biciclete,beculete,vauchere!Cum arata Bucurestiul-nu prea ne interesa- generatiile viitoare sa n-aiba de lucru?
 • +9 (17 voturi)    
  Asa, dom' primar, sa stim si noi (Marţi, 31 august 2021, 17:08)

  bigbrother [utilizator]

  ce se intampla in orasul asta, pt ca vizibil pare ca nu se intampla mare lucru..mai putin cand se opreste apa :)

  Eu personal nu vreau circ si declaratii zilnice ci periodic informare despre ce s-a facut si ce se va face a.i sa avem certitudinea ca cineva chiar se ocupa de problemele existente, mai ales ca orasul asta are nevoie de reparatii capitale incepand de la nivelul subsolului cu tot ce trece prin el pana la nivelul solului cu traficul si cladirile pana sus de tot cu aerul pe care il respiram.

  Spor la treaba!
 • -4 (10 voturi)    
  Ce o fi baut Orban cand l-a facut pe asta .... (Marţi, 31 august 2021, 18:47)

  FortApache [utilizator]

  Primar!?!?!

  Sugereaza ca e capabil de woodoo daca in 10 luni a transformat 3 miliarde datorie si conturi blocate in ..."minunea de pe pamant"...

  Mai bine zice ca a platit pe Savulescu&co si Costanda ca sa deblocheze conturile primariei (cat o fi fost intelegerea?) si nu a mai investit in nicio lucrare de constructii respectiv nici salarii platite...rezulta 2-3mii de angajati plecati de buna voie(foame) din primarie...

  Cam asa trebuia sa inceapa discursul la 10 luni. :)))

  Sper sa fie publicat commentul pentru ca este direct la obiect. Merci.
 • -3 (13 voturi)    
  Extenuant! (Marţi, 31 august 2021, 19:21)

  atc [utilizator]

  " Asta ne-a costat sute de ore de muncă." Pai, cu aritmetica in care esti doctor: 10 luni x 20 zile/luna ( week-end, respect!) x 8 ore/zi ( sa nu te extenuezi) = 1.600 ore. Cam atat trebuia sa lucrezi, mai neicusorule! NU " sute", ci macar 1.600!
 • -3 (7 voturi)    
  Nicusor apaticul (Marţi, 31 august 2021, 22:19)

  anonim1111 [utilizator]

  Te-am votat, Nicusoare, dar a doua oara nu se va mai intampla, daca vei continua asa. Stiam cu totii ca ai preluat un pacient in terapie intensiva, dar intr-un an trebuia sa vii macar cu FORMULAREA unor solutii. Intre timp, pacientul a intrat in moarte clinica. Vorba altuia de aici, noroc cu primarii de sectoare ca se mai misca ceva.
 • -3 (7 voturi)    
  De rerum natura... (Miercuri, 1 septembrie 2021, 0:31)

  Dalla [utilizator]

  Dintr-o singură pereche de șobolani, în trei ani de zile (adică cei rămași până la terminarea mandatului nicușorean), se pot dezvolta teoretic, țineți-vă bine, o jumătate de miliard de exemplare! Pt cine nu știe, acele animăluțe drăgalașe au ucis în istorie peste jumătate din populația pamântului prin diferitele epidemii de ciumă bubonică transmisă de purecii lor. Care ciumă, apropo, nu a fost bine-mersi eradicată, de curând au fost niște cazuri în Madagascar... Dar, până la ciumă, ar putea să-i atace unde-i greu voinicului pe cetățenii care locuiesc la parter. Se știe că unii șobolani înoată pe țevile de evacuare ale WC-urilor și ies în vasul de closet când ți-e lumea mai dragă...
  La țânțarii care transmit Febra Nilului nu știu exact situația, da' nici acolo bucureștenii nu se pot bucura prea bucuroși...
  Cât despre aerul irespirabil al urbei, datorat în mare parte focurilor de cauciucuri care ard încontinuu în jurul orașului (trebuie și gura lu' țâganii care fură și topesc cabluri și eau feru' dă la ele să mănâncă ceva, ce să facem, să dăm în cap?), nu putem vorbi prea mult, ca ne îneacă fumul...
  Considerând toate aceste lucrușoare, ar fi grozav dacă domnu' matematician-edil ne-ar putea face o analiză statistico-matematică a șanselor de îmbolnăvire și supraviețuire pt următorii trei ani în minunata noastra capitală europeană. Nu de alta, dar să știm dacă mai stăm sau o tăiem cu toții...
  Domnii de la Primărie, cu șoricioaică în apa potabilă ați incercat? Dacă nu pt șobo-șobo, măcar pt noi?
 • +1 (1 vot)    
  Multumim (Miercuri, 1 septembrie 2021, 10:36)

  autan [utilizator]

  ca vei tine "pacientul" in coma pana in 2024.
 • -1 (1 vot)    
  Bilantul (Miercuri, 1 septembrie 2021, 14:52)

  Ibit [utilizator]

  Acestui impostor incompetent inseamna pentru bucuresteni :
  - mizerie
  - sobolani
  - tantari
  - un oras jegos , ca si cel care este primar general
  Cine l-a votat ?
  Hai , capul sus !
  Acum vrea sa-i recompenseze pe cei care l-au sustinut .
  DNA -ul este pe faza ?
  • 0 (0 voturi)    
   Răspund la un comentariu cel puțin nerușinat (Miercuri, 1 septembrie 2021, 15:35)

   Kap [utilizator] i-a raspuns lui Ibit

   Impostori incompetenți au fost ăia doi care au condus la dezastrul actual timp de 12 ani: doctorul în combinații Opărescu și apoi duamna Fifi Catastrofă.

   Cât despre recompensarea clicii, a excelat la asta duamna care a creat 20 de companii municipale cu singurul scop de a da direct banii pe mâna slugilor de partid.

   Și prin pârjolirea bugetului pe 2021 și lăsând datorii enorme s-a asigurat că-i dă de lucru suplimentar actualului primar, care 10 luni s-a chinuit să țină pe linia de plutire orașul cu finanțele făcute praf.

   Sper să fie pe fază DNA-ul și s-o trimită pe senatoarea impostoare direct la Târgșor, să prezinte știrile colegelor de după gratii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by