Primăria Sectorului 1, prin Colegiul Național de Muzică George Enescu, a început lucrările de amenajare a imobilului de pe Strada Poligrafiei nr. 4, unde va funcționa Școala Regală, potrivit unui comunicat transmis de instituție. Lucrările se vor finaliza până la începerea anului școlar. După finalizarea lucrărilor, aici vor învăța elevii de la Colegiul Național de Muzică George Enescu.

Imobilul unde va functiona Scoala regalaFoto: Primaria sector 1

”Elevii din Sectorul 1 vor avea, începând cu anul școlar 2021/2022, o școală nouă în zona Casa Presei Libere: "Școala Regală". În imobilul administrației locale a Sectorului 1 situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 elevii de la Colegiul Național de Muzică George Enescu își vor desfășura orele de studiu individual al instrumentelor. Astfel, cei aproximativ 650 de elevi ai acestui Colegiu vor aprofunda în clădirea Școlii Regale studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului, violoncelului etc. Primăria Sectorului 1 a început, în această dimineață, amenajarea clădirii de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru ca tinerii muzicieni de la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” să poată desfășura în noul an școlar orele de studiu al instrumentelor în cele mai bune condiții”, a anunțat Primăria Sector 1.

Lucrările de amenajare sunt executate de colegiul Național de Muzică George Enescu.

"Colegiul Național de Muzică George Enescu este una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ de profil din țară. Absolvenții de aici sunt astăzi muzicieni de elită în cele mai renumite orchestre ale lumii. Clădirea actuală a Colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spațiile de la Școala Regală sunt ideale pentru exersarea și perfecționarea elevilor la instrumentul pe care și l-au ales spre studiu. Avem datoria, ca și comunitate, să le oferim tuturor copiilor condițiile pe care le merită", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În prezent, la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" învață aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori, iar spațiul în care își desfășoară activitatea presupune 4-5 schimburi/zi pentru studiu. Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4, cu o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, se pretează a fi utilizat de unități de învățământ în care studiul se poate face individual.

În data de 23 martie 2021, Consiliul Local Sector 1 a adoptat o hotărâre prin care se solicita acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1. Consilul General al Municipiului București a aprobat, în ședința din 29 iunie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri, schimbarea destinației imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităților specifice administrației publice locale în imobil pentru desfășurare de activități școlare.

Potrivit acestei hotărâri, primarul Sectorului 1 a fost mandatat să preia imobilul în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public. Totodată, acesta a fost mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ "Școala Regală".