Consilierii PNL Sector 1 anunţă că nu vor participa la şedinţa de îndată convocată de consilierii grupului PSD pentru joi, susținând că, în realitate, sectorul are multe alte probleme şi urgenţe reale, pe care "primarul şi aparatul său administrativ le ignoră cu desăvârşire". Ei o atacă din nou pe Clotilde Armand, spunând că a plecat în concediu trei săptămâni, "cu şcolile complet nepregătite, bursele neplătite şi o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat".

​​Clotilde ArmandFoto: Facebook - Clotilde Armand
  • "De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abţină de la astfel de iniţiative, după ce ani de zile a girat abuzurile şi incompetenţa administraţiei primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu aşa-zise comisii şi soluţii la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie.
  • De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare. În schimb, solicităm o şedinţă de îndată pentru a găsi soluţii la problemele cu adevarat grave şi urgente - cea mai importantă dintre acestea este situaţia disperată a şcolilor din sectorul 1”, spun liberalii, într-un comunicat de presă transmis joi de PNL Sector 1.

Ei lansează un nou atac la adresa lui Clotilde Armand, spunând că, deși mai sunt câteva săptămâni până la deschiderea anului şcolar, în unităţile de învăţământ din Sectorul 1 nu ar fi fost făcută nicio lucrare de reparaţii sau reabilitări, iar bursele pentru elevi nu ar mai fi fost plătite din luna martie, deşi banii au fost alocaţi în buget: "Primarul Armand se laudă pe reţelele sociale cu băncuţe şi podeţe reparate, iar şcolile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie".

Liberalii mai susțin că, imediat ce Clotilde Armand se va întoarce din concediu, vor solicita "răspunsuri clare şi urgente", dar că nu se așteaptă la răspunsuri pentru că "transparenţa este doar un slogan la primăria sectorului 1".

"Am atras atenţia de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzaţi şi jigniţi în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună ştiinţă probleme urgente şi refuză să pună în execuţie hotărâri de Consiliu Local - cum este cazul acordării burselor de merit şi sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanţă, măcar pe o direcţie să se dea senzaţia că se munceşte”, susține liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

În perioada în care este în concediu, Clotilde Armand și-a delegat atribuțiile către viceprimarul USR PLUS Oliver Păiuși.