Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a reacționat joi în cazul bărbatului mușcat de un șobolan pe stradă, în zona parcului Grădina Icoanei, spunând că, în opinia sa, nu există "o creştere semnificativă" a numărului de rozătoare faţă de anii precedenţi. El a invocat și "conjunctura nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "În ceea ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce priveşte planul de acţiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale Municipalităţii.
  • Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă are informaţii că pe străzile Capitalei au apărut mai mulţi şobolani, Nicuşor Dan a spus: "Nu există".

  • "Pentru ţânţari avem măsurători să ne spună pe unde sunt. Pentru ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât vedem noi, toţi, în viaţa curentă, nu există.
  • În opinia mea, nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi. (...) Nu putem să controlăm în totalitate.
  • Noi nu ştim în momentul de faţă nici care sunt proprietăţile municipalităţilor, dar să ştim care sunt clădirile abandonate din Bucureşti, pur şi simplu aceste informaţii nu există. Şi atunci, operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă. Până când nu o să avem evidenţa proprietăţilor, nu o să reuşim să controlăm cu totul", a mai spus Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

El a apreciat că este un caz izolat cel al tânărului muşcat de şobolan în Capitală.

  • "În planul de acţiune votat de Consiliul General sunt trei tratamente pentru rozătoare şi 14 pentru ţânţari.
  • În acest prim val de tratamente de deratizare s-a acţionat doar în parcurile care sunt în subordinea municipiului Bucureşti, nu şi în parcurile care sunt în subordinea primăriilor de sector, dar o să facem asta şi în parcurile care ţin de primăriile de sector, începând cu Sectorul 2, de săptămâna aceasta", a mai spus primarul general.

Un tânăr a fost mușcat de un șobolan pe stradă, în zona parcului Grădina Icoanei din Capitală. El a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase "Matei Balș", unde a primit tratament antirabic și antitetanos, conform medicului Adrian Marinescu, care atrage atenția că șobolanii pot transmite mai multe boli infecțioase.