Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a afirmat că municipiul are nevoie de sprijin guvernamental susţinut, precizând că acesta a rămas mult în urmă, iar conceptul de gratuitate în Constanţa a intrat prea mult în mentalul colectiv, „stimulat vulgar şi de practici şi politici populiste ale vechii administraţii PSD-iste”, scrie News.ro.

Vergil ChitacFoto: Observator de Constanta

„Municipalitatea Constanţa, comunitatea Constanţa are nevoie de sprijin guvernamental susţinut. Oraşul a rămas foarte mult în urmă, comparativ cu marile municipii, conceptul de gratuitate în Constanţa, din păcate, a intrat prea mult în mentalul colectiv, evident, stimulat vulgar şi de practici şi politici populiste ale vechii administraţii PSD-iste. Este nevoie de un efort de recuperare imens, dar şi intens. Avem nevoie de investiţii şi sprijin constant guvernamental”, a declarat Vergil Chiţac, luni, în cadrul conferinţei de alegeri de la organizaţia judeţeană PNL Constanţa.

El a precizat că municipiul Constanţa are nevoie de un spital, de un stadion, de schimbarea integrală a sistemului de termoficare.

Chiţac a menţionat că fără acest sprijin Constanţa va rămâne izolată, iar costul politic se va simţi şi pe plan local, dar şi la Bucureşti.

„Constanţa are nevoie de multe, multe sunt în sarcina noastră a administraţiei locale şi le vom face, pentru altele e nevoie de sprijin guvernamental. Fără acest sprijin Constanţa va rămâne izolată, iar costul politic se va simţi şi la Constanţa, dar şi la Bucureşti. Sunt mai mult decât convins că vom avea un sprijin guvernamental şi un sprijin personal din partea premierului Florin Cîţu. (...) Judeţul Constanţa va ieşi din blestemul veşnicei periferii doar dacă municipiul său vital va atrage investiţii şi se va dezvolta exponenţial”, a transmis primarul Constanţei.