Articol actualizat

Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei / Prefectul Alin Stoica a aprobat cererea lui Clotilde Armand: „Contractul cu Romprest nu va fi reziliat, dar va fi o nouă firmă care să ajute la colectarea gunoiului” / Ce spune primarul UPDATE

de C.V.     HotNews.ro
Vineri, 23 iulie 2021, 10:00 Actualitate | Administratie Locala


gunoaie pe strazi
Foto: Garda de Mediu
În Sectorul 1 al Capitalei a fost declarată Stare de Alertă în urma crizei gunoaielor, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Decizia vine după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut din nou Prefecturii Capitalei să declare starea de alertă în sector pentru 30 de zile, din cauza situației sanitare cauzate de necolectarea gunoiului de către Romprest Service SA.

UPDATE

15.15 Starea de alertă în Sectorul 1, adoptată oficial de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ce prevede hotărârea.


„Stimaţi cetăţeni,

De luni de zile, sunteţi supuşi unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei şi şobolanilor. Dar cel mai mare pericol este incompetența soră cu minciuna din primăria sectorului 1. De dragul circului mediatic, pentru a-şi construi platforma pentru alegerile prezidenţiale la care visează, primarul” se arată în scrisoarea publicată de PNL Sector 1.

13.27 Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand i-a acuzat de ”sfidare” pe consilierii locali care nu au venit la ședința pe care a convocat-o vineri pentru a obține împuternicirea de a rezilia în justiție contractul cu Romprest. Pe de altă parte, ea a anunțat că, odată cu decretarea stării de alertă, în două-trei zile vor fi făcute procedurile legale pentru contractarea unui alt operator care să facă curățenie în sector.

11.00 Prefectul Capitalei Alin Sotica a precizat că a fost de acord cu Starea de Alertă în Sectorul 1 în baza analizei pe care Comitetul Situațiilor de Urgență din Sectorul 1 a făcut-o și având răspunsuri de la autorități care confirmă că există o situație ce trebuie monitorizată.

În perioada următoare vor fi avute în vedere trei măsuri:
 • Creșterea capacității de răspuns la acumularea de deșeuri necontrolate
 • Crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni reapariția gunoiului
 • Schimbarea mentalității oamenilor și a agenților economici în privința abandonării gunoiului
”Vom monitoriza zilnic evoluția și care este cantitatea ridicată în fiecare zi”, a spus Alin Stoica.

El a precizat că starea de alertă nu înseamnă rezilierea contractului cu Romprest, ci doar contractarea unei alte firme pentru ajutor suplimentar în colectarea gunoaielor, pe perioada stării de alertă. Alin Stoica a mai precizat că detalii legate de acest aspect privesc Primăria Sectorului 1.

"În nicun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră. Cred că Romprest e parte din soluţie, trebuie să presteze serviciile care merg bine, ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru ridicarea gunoiului de pe străzi trebuie aduse capacităţi suplimentare. (...) Concret, să existe capacităţi suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă care să poate alături de Romprest să rezolve situaţia”, a explicat prefectul.

”Sper ca gunoiul să fie strâns cât mai repede”, a mai comentat prefectul Capitalei.


„Am transmis catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta acordul pentru declararea starii de urgenta”, a anunțat vineri dimineața prefectul Capitalei.

Starea de alertă se va institui timp de 30 de zile începând cu miezul nopții.

Într-un astfel de scenariu, cu Starea de Alertă declarată, consilierii locali ai Sectorului 1 pot decide și rezilierea unilaterală a contractului cu Romprest sau pot pot contracta de urgență, fără licitație, serviciile suplimentare de salubritate astfel încât să elimine cauzele urgenței, adică colectarea deșeurilor de pe străzi și igienizarea Sectorului 1

Prefectul spunea joi dimineață că se va încerca găsirea unei soluții alternative, iar dacă nu se va reuși acest lucru, va da curs solicitării.

 • "Așa cum la începutul lunii trecute a existat o metodă alternativă de rezolvare, adică gunoiul menajer produs de populație și agenții economici e colectat și transportat la stațiile de sortare, acum ne uităm și la problema gunoaielor necontrolate, adică cele rezultate din activitatea ilegală a cetățenilor iresponsabili, care aruncă gunoaie pe stradă, în loc să facă contract separat pentru gestionarea deșeurilor care provin din construcții, de exemplu.
 • Teoretic, cetățeanul care își renovează apartamentul trebuie să plătească separat pentru preluarea deșeurilor. Unii n-o fac și aruncă gunoiul pe stradă. Acest gunoi trebuie gestionat de autoritatea publică locală, împreună cu firma de salubrizare, dar asta generează costuri suplimentare pentru autoritatea locală. Aici e al doilea blocaj, diferendul dintre cele două părți”, a declarat Stoica.
El spunea că s-a ajuns în această situație din cauza "inabilității" celor două părți, autoritatea locală și firma de salubrizare, de a rezolva acest diferend, care "se suprapune și peste indisciplina unor cetățeni".


Administrația locală aduce ca argument faptul că în Sectorul 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 de tone de deșeuri de la populație, instituții publice și agenți economici, iar depozitarea necontrolată a unei astfel de cantități de deșeuri, în creștere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple.

Primăria Sectorului 1 a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale din sector, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului al Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1.

Deșeurile din Sectorul 1, necolectate de peste 20 de zile, s-au acumulat pe străzi, în special în zona centrală


Conform analizei, deșeurile din sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, acumulându-se pe străzi, în special în zona centrală și în zonele cu tranzit intens.

Primăria condusă de Clotilde Armand spune că, începând cu 27 iunie, s-a constatat, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 1 și a numeroaselor sesizări primite de la cetățeni, că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcționează în Sectorul 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează acest serviciu public:
 • protecția sănătății populației;
 • responsabilitatea față de cetățeni;
 • conservarea și protecția mediului înconjurător;
 • asigurarea calității și continuității serviciului.

Riscurile


Potrivit raportului de gestiune a deșeurilor din luna iunie 2020, cantitatea totală de deșeuri colectată din Sectorul 1 în luna respectivă a fost de 11,24 mii de tone, adică, în medie, 374 tone/zi.

În consecință, se poate estima că astăzi, 21 iulie 2021, în Sectorul 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deșeuri generate de populație, instituții publice și agenți economici, conform administrației locale.

Aceasta aduce ca argument pentru solicitarea de declarare a stării de alertă faptul că depozitarea necontrolată a unei astfel de cantități de deșeuri, în creștere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple:
 • Risc epidemiologic;
 • Risc pentru mediul înconjurător;
 • Risc de perturbare a fluxurilor de circulație;
 • Risc de încetinire a activității unor agenți economici;
 • Risc ambiental pentru desfășurarea evenimentelor culturale și sportive din Capitală;
 • Risc de tulburări sociale, cu manifestații cauzate de nemulțumire și panică.

Relația cu Romprest Service


Raportul descrie și care sunt relațiile autorității locale cu operatorul de salubritate, după ce Romprest Service a întrerupt prestarea serviciilor de colectare și transport a deșeurilor municipale și a întrerupt frecvența măturatului stradal.

Astfel, refuzul Primăriei Sectorului 1 de a plăti unele facturi emise de către Romprest Service se referă strict la unele activitati de salubrizare stradală, bazate pe tarife nejustificat de mari și ilegale, după cum de altfel au constatat și controalele efectuate de Curtea de Conturi și de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), spune Primăria Sectorului 1.

În ceea ce privește prestarea de servicii de gestionare a deșeurilor municipale, cu o pondere valorică de 25% din totalul facturilor emise, Primăria Sectorului 1 spune că a validat și a achitat până în prezent integral serviciile privind colectarea, transportul, sortarea/tratarea deșeurilor menajere și similare, inclusiv Contribuția pentru Economie Circulară pentru fracția depozitată, ce rezultă în urma tratării deșeurilor municipale, onorându-și astfel obligațiile contractuale pe acest segment de servicii prestate, evitând în același timp afectarea continuității prestării serviciului de colectare a deșeurilor menajere.
 • "Prin plata acestor facturi, Primăria Sectorului 1 a achitat indirect, dar integral, și prestările de servicii de sortare/ tratare deșeuri, asigurate pentru Romprest Service de către furnizorii acestor servicii, Rom Waste Solutions SA, 3R Green SRL, furnizori contractați direct de către operatorul de salubrizare pentru sortarea/tratarea deșeurilor municipale provenite de pe raza administrativă a Sectorului 1 București.
 • Compania Romprest Service SA a fost notificată de Primăria Sectorului 1 prin adresa cu nr. A241/16.07.2021 ca în termen de maxim 72 de ore de la primirea adresei să își onoreze și să execute obligațiile contractului de delegare de salubrizare. Acest lucru nu s-a întâmplat.
 • În ciuda acestei situații, Romprest Service SA continuă să nu își îndeplinească obligația de a ridica deșeurile provenite de pe raza administrativă a Sectorului 1 București", mai spune Primăria Sectorului 1.

Clotilde Armand: Gestul Romprest amintește de apucăturile Mafiei italienePrimarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut anunțul privind solicitarea către prefect și pe Facebook, unde acuză că Romprest continuă șantajul:
 • "Firma de salubrizare continuă să nu-și facă treabă și continuă șantajul lăsând gunoiul în tot Sectorul 1 neridicat chiar dacă facturile plătite și serviciul public delegat nu poate fi întrerupt - așa cum foarte clar spune legea salubrizării și regulamentul de salubrizare.
 • Victimele? Noi toți. Gestul acestei societăți amintește de apucăturile Mafiei italiene privind criza deșeurilor și incapacitatea statului să se apere în fața fărădelegilor. Pentru că există un anumit contract între Primărie și societatea respectivă, contract de pe urmă căruia beneficiază mulți mulți politicieni".
Scandalul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 al Capitalei este doar cel mai recent act al unui război care durează de aproape 15 ani, de când Romprest asigură salubrizarea acolo. Acum, conflictul a izbucnit la finalul lunii mai, când Romprest a oprit colectarea gunoiului în sectorul 1, pe motiv că primăria nu i-ar fi plătit facturile.

Clotilde Armand a cerut și în 4 iunie Prefecturii București să declare stare de alertă în Sectorul 1, dar prefectul Alin Stoica a respins cererea. El susținea că "amenințarea nu este suficient de gravă" pentru a fi luate măsuri de urgență. Soluția anunțată atunci a fost că își va asuma plata sortatorilor în mod direct, "astfel încât să degreveze Romprest de această obligație și să îi permită să efectueze în continuare serviciul fără niciun fel de opriri”.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

36909 vizualizari

 • -36 (84 voturi)    
  Penibil (Vineri, 23 iulie 2021, 10:02)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  e putin spus
  • -16 (40 voturi)    
   vine firma de casa.. (Vineri, 23 iulie 2021, 13:04)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   .. isi aduce frantzuaika pilele :)))
   ce-i drept, au furat destul astia de la psd, sa mai lase si pe altii.
   • +8 (18 voturi)    
    nu (Vineri, 23 iulie 2021, 14:38)

    PopescuDe [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    n-ai sa vezi
   • +11 (25 voturi)    
    asta era durerea.. (Vineri, 23 iulie 2021, 14:50)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Vina alta firma.. la care nu sunteti voi abonati?

    Nici o grija. Nu vine nici o firma doar pentru ca asa vrea Clotilde Armand. Consiliul Local voteaza contractul si PNL nu vrea nici macar sa voteze desfiintarea actualului contract.
  • +29 (45 voturi)    
   Un contract pe 25 de ani e penibil si abuziv (Vineri, 23 iulie 2021, 13:29)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   cine a mai auzit sa dai un contract pe 25 de ani unei firma private? Pe langa faptul ca e un monopol mai avem si un contract evident umflat si care NU e respectat de ROMPREST

   Primaria e obligata sa polateasca milioane de euro ANUAL pt maturarea strzilor din sectorul 1, fara sa existe [osibilitatea de a verifica si de a amenda firma pt neresepectarea acestor obligatii

   hai sa vedem cum matura romprest strazile din sector, de fapt doar ia banii si nu face nimic
   • -14 (18 voturi)    
    Fa-l pe 25 de minute! (Vineri, 23 iulie 2021, 17:51)

    Sympa [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Fa contractul pe 25 de minute! In primele 30 de secunde isi cumpara utilaje, instrumente, se organizeaza...apoi direct la curatenia cea mare. Daca nu merge, dai RESET...si iaca, ai mai rezolvat o problema, direct din App.
    • -3 (7 voturi)    
     Daca PRETUL era mic era ok dar e umflat (Vineri, 23 iulie 2021, 20:13)

     Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

     PNL si PSD si-au luat spaga pentru acel pret umflat din contractul semnat pe 25 de ani
     • -2 (6 voturi)    
      Pe App-ul tau cum scrie? (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 1:01)

      Sympa [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      Pe App-ul tau cum scrie? Care-i perioada optima; care-i pretul optim?
      Sa invate si populatia de la IT-isti, oamenii care nu platesc taxe si rezolva totul din App.
      Sper ca ai wi-fi rapid, dintr-un loc fara gunoi menajer de depozitat la 2m de fereastra ta de doua sptamani!
    • 0 (2 voturi)    
     Este greu să gândești. (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 8:16)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

     Un contract poate fi valabil cât timp îți faci treaba corect și cetățenii sunt mulțumiți. Pentru ce se întâmplă la sectorul 1 ar merita ca toți foștii consilieri și primari-Tudorache, Chiliman, să fie condamnați la muncă în folosul comunității, în sensul ca 4 ani să lucreze la colectarea, sortarea și depozitarea deșeurilor urbane din sector. Poate așa învață ce-i curățenia. Sper să se găsească cineva, care să poată să le explice locuitorilor sector 1 ce nenorocire le-au lăsat acei consilieri și primari.
  • +1 (3 voturi)    
   Dacă vorbești de PSD ai dreptate. (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 8:09)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   * ani cu Oprescu și 4 ani cu Firea au făcut din București o mahala sordidă unde clanurile fac legea. Ce contract este ăla, în care o firmă de salubritate care nu este capabilă să colecteze, selecteze și depoziteze deșeuri urbane, să nu poată fi trimisă la recalificare și adusă altă firmă care să facă ce trebuie. Curățenie. Îmi pare rău și pentru PNL, dar la sectorul 1 Chiliman, cât a fost primar a făcut multe rele. Pe care le-a continuat PSD , prin Tudorache. Hoția este adânc înfiptă și, se vede, eradicarea hoției este dureroasă. Mulți țipă de durere(că pierd niște bani murdari).
 • -36 (62 voturi)    
  Ok, care este pasul urmator? (Vineri, 23 iulie 2021, 10:10)

  Miky60 [utilizator]

  Acum care este pasul urmator? Poate semna cu o alta firma sa stranga gunoaiele sau va obliga locuitorii sectorului 1 sa stranga gunoaiele, dar unde le duc? In sectorul 2?
 • +76 (94 voturi)    
  Greu (Vineri, 23 iulie 2021, 10:11)

  BibiAfricanul [utilizator]

  de rapus caracatita romprest....
  • 0 (2 voturi)    
   Corect spus. Doar ca e greu de rapus gratis ... (Vineri, 23 iulie 2021, 15:43)

   farty [utilizator] i-a raspuns lui BibiAfricanul

   ...
  • +7 (11 voturi)    
   La ora asta (Vineri, 23 iulie 2021, 16:44)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui BibiAfricanul

   Aduna n draci la mine in cartier. Doua sapt cel putin gunoaiele au zacut acolo
 • -46 (86 voturi)    
  Bun așa (Vineri, 23 iulie 2021, 10:15)

  Mazeta [utilizator]

  Stare de alertă pentru apă caldă, șobolani și țânțari west-nile când se decretează?
  • +9 (33 voturi)    
   nici chiar asa (Vineri, 23 iulie 2021, 10:58)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   vara vrei apa calda? apa rece pentru racorire. tantarul west-nile este de-al nostru. daca era est-nile pana acum il expulzau. iar cu sobolanii...pai e ca in india. nu te atingi de ei. sunt la putere.
  • +15 (33 voturi)    
   Mai termina,ba (Vineri, 23 iulie 2021, 11:41)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   chiar nu vrei sa vezi cat de trompeta esti?
   • +6 (24 voturi)    
    Nu doar ca vede... (Vineri, 23 iulie 2021, 13:55)

    AdevaratulProfet [utilizator] i-a raspuns lui persuasiv

    ..ci simte, traieste, inspira si expira ca o trompeta...Dar nu il afecteaza, e job-ul lui. E platit sa faca asta si din ce se vede, e si foarte sarguincios...
 • -14 (34 voturi)    
  trebuiau introdCompaniile din sectoarele adiacente (Vineri, 23 iulie 2021, 10:17)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  PAi si cum sa colecteze daca nu au Contract si sunt in litigiu pentru sume incasate fara forme legale?

  trebuiau introduse Companiile din sectoarele adiacente
 • +62 (82 voturi)    
  mda (Vineri, 23 iulie 2021, 10:23)

  Xorciser [utilizator]

  Sper sa le intinda pielea pe bat celor de la Romprest.
 • +72 (94 voturi)    
  Sunt curios (Vineri, 23 iulie 2021, 10:24)

  fokerul [utilizator]

  dacă consilierii PNL vor vota pentru rezilierea contractului cu Romprest sau vor merge în continuare în cârdăşie cu ciuma roşie, aşa cum ne-au obişnuit.
  • -36 (66 voturi)    
   rezilierea (Vineri, 23 iulie 2021, 10:32)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   unilaterala inseamna plati compensatorii. cine plateste? contribuabilii sau consilierii in frunte cu madam.
   • +27 (41 voturi)    
    se pare (Vineri, 23 iulie 2021, 10:52)

    freestyle [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

    ca sub incidenta starii de alerta rezilierea unilaterala este posibila. deci madam clotide a castigat. bravos. sa vedem acum cine strange gunoiul. sa-i cunoastem si noi, ei sigur ii cunosc.
   • +15 (27 voturi)    
    Usor cu pianul pe scari (Vineri, 23 iulie 2021, 10:55)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

    1 acel contract era declarat NUL de Instanta, este mai exact
    2 imposrtant este de stabilit un calendar de respectat strict pentru perioada urmatoare cand romprest este out.
    • -9 (29 voturi)    
     nu am pian (Vineri, 23 iulie 2021, 11:30)

     freestyle [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     contractul nu a fost declarat nul de nici o instanta. mai usor cu trombonul. te lasa fara suflu.
     • +6 (16 voturi)    
      nu (Vineri, 23 iulie 2021, 13:24)

      RMML [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

      Nu a fost declarat nul, dar Min finantelor a detectat "ilegalitati flagrante" in acest contract. Sigur Min Finantelor nu poate anula contractul ci doar o instanta de judecata
      Deci contractul nu e nul intr-adevar, ci doar ilegal
      • -4 (16 voturi)    
       Si "ilegalitatile" (Vineri, 23 iulie 2021, 15:23)

       newlook [utilizator] i-a raspuns lui RMML

       Si "ilegalitatile" tot o instanta le certifica. Pana atunci, contractul e LEGAL, indiferent ca un ministru sau altul au alte pareri.
       Ma rog, asa era candva in statul de drept. In statul de DREPTI, nu stiu cum este; am plecat la timp.
       SucceSURI !
       • +6 (12 voturi)    
        Vă e dor de statul de drept? (Vineri, 23 iulie 2021, 16:52)

        nick24 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

        De pe vremea lui Ciordache?
        • +1 (5 voturi)    
         Bravo. Zi si ceva cu Putin, toata poezia! (Vineri, 23 iulie 2021, 21:05)

         Sympa [utilizator] i-a raspuns lui nick24

         Bravo. Zi si ceva cu Putin, toata poezia!
         Ce mandru esti sa stai in gunoi, dar sa zici "Ciordache" ca la carte, la facebuci!
    • -1 (3 voturi)    
     Domnule eu nu cred punctul 1.... (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 11:07)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     Plata facuta fara procedura de achizitie publica respectiv contract inseamna Puscarie dupa legile din Ro privitoare la administratia publica...iar Clotilde plateste lunar (conform contract) doar gunoiul menajer :))) probabil de frica oamenilor sa n-o alunge din primarie....
   • +1 (3 voturi)    
    stii ca uneori platile alea compensatorii (Vineri, 23 iulie 2021, 20:52)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

    pot fi mult mai mici decat platile finale care ar rezulta din contract uzuala.
    E vesnica dilema a taierii cozii cainelui dintr-odata. E dureroasa dar nu e mai dureros daca o tai treptat.
    In rest, depinde de avocati!
  • +45 (61 voturi)    
   da, asta e intrebarea (Vineri, 23 iulie 2021, 10:34)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   Tot managementul Romprest are acum bunurile sub sechestru, deci e cam game over. PNL ar trebui sa se dea pe brazda.
   • -26 (34 voturi)    
    haha (Vineri, 23 iulie 2021, 10:40)

    jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

    Sechestru de la ce? Pluseristii sunt vai de capul lor :))
   • +10 (12 voturi)    
    Bancorex (Vineri, 23 iulie 2021, 10:55)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

    Este Afectat. Juniorul Bancorex.
  • +26 (36 voturi)    
   Ce consilieri... (Vineri, 23 iulie 2021, 10:47)

   Brusc Willis [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   Mă uitam la unul din cei mai vocali consilieri PNL... Oianu, fashionist care-a reinventat ia românească, unul de vine mereu cu cozorocul în vînt. Discursuri goale de miez, un noian de ipocrizie și impostură etalate la A3, Antena Stars ori Tucă show (Aleph TV). Cam ăștia sînt frînarii din consiliul local S1.
 • +30 (42 voturi)    
  Cine pune gunoi menajer linga stilpi? Amenda! (Vineri, 23 iulie 2021, 10:39)

  D-or [utilizator]

  Cosurile stradale nu sunt pentru sacii de gunoi menajer si ma indoiesc ca cineva are ca unica solutie aruncarea gunoiului linga stilpi, dat fiind ca respectivii saci nu au cum sa intre in cosurile stradale.

  Ar trebui verificate camerele video si amendati cei care fac asta. Fiecare are tomberoane in curti sau containere linga blocuri.
 • +36 (56 voturi)    
  Este... (Vineri, 23 iulie 2021, 10:40)

  Nonidem [utilizator]

  Este o victorie a perseverentei in lupta cu mafiile odioase cu care din pacate, bucurestenii s-au complacut!Bravo,Madame la Maire!Daca si acum consilierii PNL nu vor vota rezilierea,atunci acest partid nu va mai exista pentru mine!
 • -17 (35 voturi)    
  hehe (Vineri, 23 iulie 2021, 10:41)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Stare de alerta: Clotilde Armand la minimum in sondaje! :))
  • +4 (6 voturi)    
   peste 3 ani, PNL-ul va fi amintire in S1 (Vineri, 23 iulie 2021, 20:56)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   impreuna cu PSD-ul.
   Sa speram ca va invata ceva la nivel national din chestia asta!
 • -12 (32 voturi)    
  stare de alerta (Vineri, 23 iulie 2021, 10:42)

  freestyle [utilizator]

  pentru gunoaie. se poate si mai jos?
  ipotenti si incapabili. dar facem o politica altfel.
 • -6 (38 voturi)    
  Uite ca se poate (Vineri, 23 iulie 2021, 10:43)

  Arminius [utilizator]

  Contracte fara licitatie. Incredintare directa, asta da aranjament. Vreau si eu, ca mie-mi pute tot. Declarati stare de alerta pentru ce se intampla in RO
 • -12 (38 voturi)    
  foarte bine sustin (Vineri, 23 iulie 2021, 10:52)

  costelo999 [utilizator]

  mafia pluserista a invins, acum o sa vina o firmulitza pluserista sa duca gunoaiele din sect 1, timp de 30 de zile fara licitatie, sa vedem cum o sa fie, dupa 30 de zile tre musai licitatie, cu tot tacimul o sa tina 1 an, deci gunoi pe strazi perpetuu, jos mafia de oriunde s-ar afla
 • +7 (21 voturi)    
  Primaria e de vina ca permite de ani de zile arunc (Vineri, 23 iulie 2021, 10:53)

  D-or [utilizator]

  aruncarea sacilor de gunoi pe linga stilpi.

  In mod normal, ar trebui ca impreuna cu Politia si Politia Locala sa puna pe stilpi stickere cu anunturi cu interzicerea acestei practici si apoi amendarea delicventilor prinsi in fapt sau filmati pe camere video.

  Poate Primaria sa comunice cite amenzi pentru aruncarea sacilor de gunoi pe domeniul public a dat in ultimii ani? Mai exista undeva in lume obiceiul asta? Eu nu am pomenit asa ceva in Galati, de exemplu, niciodata.

  Cosurile stradale sunt pentru tigari, servetele, eventual, sticle, bilete de transport sau cartele. In nici un caz pentru gunoi menajer.

  Cosurile stradale nu sunt etanse precum tomberoanele sau containerele si pot raspindi bacterii de putrefactie, boli, muste, etc.

  Ma intreb daca nu e o complicitate care sa conduca la crearea unei situatii insuportabile.
  • -8 (8 voturi)    
   ... (Vineri, 23 iulie 2021, 14:26)

   ursu_rebegea [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Wtf is Galati?
   • 0 (0 voturi)    
    Galatiul este un oras locuit de galateni sau (Luni, 26 iulie 2021, 18:23)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui ursu_rebegea

    locul de nastere al galatenilor.
    Acum stii.
 • +22 (50 voturi)    
  Cand vad slugile PSD plangand, eu ma bucur (Vineri, 23 iulie 2021, 10:53)

  emil bobu [utilizator]

  Imi da o stare de bine cand vad slugile PSD plangand ca nu mai pot sa fure in sectorul 1.
  • -9 (27 voturi)    
   Hahaha (Vineri, 23 iulie 2021, 12:25)

   Bitzer [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Mai bine stati un gunoaie...bravo miticule!
   • +6 (20 voturi)    
    gunoi (Vineri, 23 iulie 2021, 13:30)

    RMML [utilizator] i-a raspuns lui Bitzer

    decat sa stiu ca banii mei ajung la clientela de partid si ca sunt furata de 30 de ani de aceiasi firma mai bine stau "un gunoi" un timp
    • -4 (12 voturi)    
     Lasa ca vine Pringhena... (Vineri, 23 iulie 2021, 14:07)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui RMML

     ...sa ia gunoiul ca si asa e mort de foame dupa ce a pierdut sectorul 3 :)))
  • +2 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 iulie 2021, 13:47)

   [anonim] i-a raspuns lui emil bobu

 • -1 (27 voturi)    
  Acum mingea este la consiliu... (Vineri, 23 iulie 2021, 10:55)

  FortApache [utilizator]

  Vor vota rezilierea , plata clauzelor contractuale si adoptarea unor alti gunoieri de casa sau vor face opozitie Clotildei mergand pe cale juridica in continuare :)))

  Metoda asta cu starea de alerta o fereste pe Clotilde de a demonstra in fata justitiei ceea ce sustine de un an de zile....cam la limita bunului simt dar asta e...in Ro suntem obisnuiti cu astfel de ocolisuri :)))
 • -5 (39 voturi)    
  Stare de alerta = ceva normal pt Romania! (Vineri, 23 iulie 2021, 10:59)

  mike123 [utilizator]

  Totul trebuie "controlat" prin OUG-uri, echivalent cu furt calificat, adica atribuirea de contracte fara liciatie firmelor de casa! Noua normalitate in Romania!
  • +6 (10 voturi)    
   Foarte corect! (Vineri, 23 iulie 2021, 16:58)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui mike123

   Romprest contract pe 25 de ani făra licitație!
  • +3 (5 voturi)    
   de unde stii ca va fi fara licitatie sau ilegal? (Vineri, 23 iulie 2021, 21:05)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui mike123

   De unde stii ca va fi firma de casa?
   Aa, asa v-ati obisnuit de 30 de ani cu PSD/PNL?
   Sau asa ai face personal daca ai fi intr-o astfel de pozitie?
   Mai baietii, contractul ala nou va fi cel mai observat contract, de la la PSD la PNL, de la A3 la RTV, de la Romprest la SRI, etc.
   Dar voi deja o acuzati pe Clotilde exact de ceea ce au facut PSD/PNL ani de zile.
   Hotul striga hotii! e o tactica cunoscuta si foarte veche!
 • +12 (22 voturi)    
  Bravo! (Vineri, 23 iulie 2021, 11:12)

  venomel [utilizator]

  Bravo!
 • -5 (13 voturi)    
  politia nu aplica amenzi, de ce sunt platiti (Vineri, 23 iulie 2021, 11:32)

  hopsinoi [utilizator]

  pe la toate colturile sunt gunoaie, politia de ce doarme, ce vina are Clitilda ca uni sunt necivilizati (ii putem civiliza cu politia).

  mai e un aspect pe care politia se face ca nu-l vede. muti 'civilizati' pun diverse obiecte (peturi, ghivete, gunoi) pe carosabil ca sa-si 'rezerve' locul de parcare (desi e spetiu public). cerem politiei sa actioneze cu amenzi si in acest caz. Obiectele de pe carosabil puse de distrug aspectul, si pun in pericol masinile si pietoni.
 • -3 (25 voturi)    
  Contractul (Vineri, 23 iulie 2021, 11:49)

  autan [utilizator]

  Nu va fi reziliat, din contra veti plati 2 firme :)) PNL fericit, USR fericit. Ma bucur ca aceasta coalitie functioneaza.
  • +5 (5 voturi)    
   alt hot latent (Vineri, 23 iulie 2021, 21:08)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui autan

   Stii bulica, Romprestul nu va mai primi niste bani iar din banii aia vor fi platiti lejer firma suplimentara.
   Iar din economia rezultata se vor plati banii pentru rezilierea contractului cu Romprest.
   Stiu ca va place sa ii acuzati pe toti de aceeasi hotie pe care o practicati voi dar dupa mine acum sunteti total pe dinafara.
   • -3 (3 voturi)    
    eu (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 8:44)

    autan [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    nu practic nicio hotie, sunt spectator al scandalului. Din partea mea sa castige cine are dreptate. Nu lucrez la stat, nu sunt membru de partid.
    Dar faza cu sunt "ai nostrii" la putere deci ii cred pana in panzele albe e o tampenie. Comentariul tau ne arata ca esti membru de partid, vorbesti de bani de parca ar fi ai tai. De limbaj nu mai zic.
    Justitia va decide in privinta spetei. Oricine ar castiga tot electoratul va plati. Deocamdata conform informatiilor curente cetatenii S1 vor plati 2 firme.
    Probleme cu gunoiul sunt mai mari, nu doar colectarea ci si depozitarea, lipsa gropilor de gunoi. Pt mirosul dinspre Rudeni nu sare nimeni in halul asta.
    Cat despre Armand dupa scandal, castigat sau ba, i s-a terminat cariera politica. Va fi indentificata cu scandalul in general.
    • +4 (4 voturi)    
     nu sunt membru de partid (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 10:02)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui autan

     Iar afirmatia ta cu platile catre doua firme este tendentioasa fiindca implicit spui ca acele costuri se vor dubla si pe fata afirmi ca USR-ul isi va lua banii de la cea de a doua firma.(asa cum face PNL-ul cu Romprestul)
     Nu inteleg ce legatura are numarul de firme cu care fac contracte cu valoarea totala a contractului. Pot sa platesc pe unii sa imi ia gunoiul menajer, pe altii sa mature strazile, pe altii sa curete zapada cand e cazul. Si avand in vedere tarifele Romprest se pare ca oricum vei iesi mai ieftin.
     Cat despre Clotilde si cariera politica, stai pe coada. Daca castiga meciul cu mafiotii, cariera ei politica de-abia incepe!
 • +5 (21 voturi)    
  Opaa, (Vineri, 23 iulie 2021, 12:07)

  fokerul [utilizator]

  stai aşa, văd că nu se pune problema rezilierii contractului, deci se pare că a fost cooptat şi dom prefect în combinaţie. Cioloş ştie?
  • -1 (1 vot)    
   Pe Ciolos il doare undeva (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 7:33)

   bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   Cat timp are oamenii lui plasati bine... ce mai conteaza.

   Asta m-am mirat si eu, ce treaba are declararea starii de urgenta cu clauza nedesfiintari contractului. E dubioasa rau treaba.
 • -17 (27 voturi)    
  Basescu cu fusta (Vineri, 23 iulie 2021, 12:14)

  idealogul [utilizator]

  Ce fraier sunt.
  Acum 2 saptamani credeam ca telenovela cu 1 milion de episoade lansata de madam Clotilde s-a teminat.
  madam Clotilde este un Basescu cu fusta. Adica este incapabila sa faca ceva util. Se pricepe doar sa isi baga dusmanii la parnaie si sa produca haos si dezordine. Ea e ca mucegaiul care prospera in gunoi.
  Obisnuiti-va.
  Nu va fi niciodata liniste, ordine, pace si curatenie.
  Clotilde vrea scandal nonstop ca sa apara nonstop la TV.
  • -6 (8 voturi)    
   E o jignire la adresa lui Basescu ... (Vineri, 23 iulie 2021, 17:02)

   farty [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   ... sa il asemuiesti cu doamna primar. Asa specimene in politica romaneasca (pentru ca, vrem, nu vrem, primariile sunt politizate din cap pana in picioare) nu a avut Romania nici macar in perioada cand Iliescu era presedintele Romaniei.
 • +10 (26 voturi)    
  Sa speram ca cei de la PNL... (Vineri, 23 iulie 2021, 12:19)

  AdevaratulProfet [utilizator]

  ...vor avea intelepciunea celui din urma si vor vota reziliera. La USRPLUS nu se pune problema...si in acest fel caracatita ROMPREST, la fel ca si cea a lui Radoi, vor deveni istorie...
  • +9 (15 voturi)    
   Deocamdata, PNL dezamageste... (Vineri, 23 iulie 2021, 13:36)

   AdevaratulProfet [utilizator] i-a raspuns lui AdevaratulProfet

   ...sper sa isi revina, altfel vor pierde mult prea mult in ochii electoratului din S1 si nu numai...PNL sa nu uite ca spre deosebire de bazinul pesedist, al lor mai si gandeste...

   BURDUJA SE AUDE ???
 • +12 (26 voturi)    
  mafia se va zbate pana la ultima suflare (Vineri, 23 iulie 2021, 12:25)

  NOTORIOUS [utilizator]

  sa speram ca Primarul va avea sustinerea PNL, si nu vor face iara blat cu PSD-ul. Poate asa scapam de mafia gunoaielor. Oricum este foarte greu pentru ca Romprest are toata sustinerea politica a ciumei rosii. Sunt frati de cruce in a impartii banii statului.
  • +1 (3 voturi)    
   Romprest cotizeaza de ani de zile (Vineri, 23 iulie 2021, 21:15)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui NOTORIOUS

   La PNL si PSD(USL pentru cunoscatori)
   Sau cineva crede ca contractul pe 25 de ani a fost o eroare birocratica?
 • 0 (18 voturi)    
  hehe (Vineri, 23 iulie 2021, 12:26)

  transpenibilus [utilizator]

  Si de abia aproba prefectul,
  Ce mai FREAMAT, ce mai ZBUCIUM!
  Hotnews colcaia de troleri
  'si taia beregata RUSUL!
 • -8 (22 voturi)    
  toata tara e in stare de alerta (Vineri, 23 iulie 2021, 12:28)

  BernierC [utilizator]

  cum sa fie doar sectorul 1 in alerta? e toata tara, de aproape 1 an si jumatate...asta e noua normalitate, stimate contribuabil roman! hai, botnitza pe nas si la munca, caci nu poti munci tu cat pot fura astia!
 • +4 (14 voturi)    
  La Ploiesti ? (Vineri, 23 iulie 2021, 12:36)

  ciuma.rosie [utilizator]

  E sufocat de gunoaie la fiecare colt de strada. Bai VOLO ??? Se cam duce vorba prin Ploiesti ca pe la ora 11 esti deja “trotilat”. Stii ceva de treaba asta ?
 • -8 (22 voturi)    
  Miza (Vineri, 23 iulie 2021, 13:07)

  noi2013 [utilizator]

  Deci miza era angajarea unei noi firme de salubritate..... pe langa contractul existent care nu poate fi denuntat decat in instanta....

  Practic platim doua firme pentru ceea ce anul trecut mergea foarte bine
  • -7 (21 voturi)    
   Miza e ca ..... (Vineri, 23 iulie 2021, 14:13)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   ...."trebuie sa mananca si gura lor ceva" daca tot a castigat primaria si a fredonat-o deja aproape un an pe tusa :))))

   E clar ca vrea impunerea gunoierilor proprii chiar cu orice pret pentru ca penalitatile contractuale tot noi le platim...
   • +3 (5 voturi)    
    deci asta ai face tu daca ai fi primar? (Vineri, 23 iulie 2021, 21:19)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    Ti-ai impune propria firma?
    Pai contractul cu noua firma o sa fie public Gogule, sunt sigur ca A3 si RTV si restul tromepetelor o sa il disece pana in gaura neagra.
    PS sa presupunem din start ca recunosti ca PNL-ul lua parandarat de la Romprest? si ca tot razboiul e pe surse de finantare?
    • -3 (5 voturi)    
     Gogale... (Vineri, 23 iulie 2021, 22:06)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Eu daca as fi primar...nu as avea munti de gunoaie pe strazi si 8-9 luni de activitate doar pe Facebook :)))

     Eu daca as fi primar nu m-as sustrage intr-o combinatie de genul stare de alerta unde as putea daca consiliul vrea sa-mi impun fara licitatie donatorii de serviciu pentru ca stiu ca ma ia DNA in ziua 2...as merge pe "justitia independenta" care se zice a fi conform # de la Dragnea incoace adica 2 ani si 2 luni :)))

     O freci un an si speri sa te salveze cineva...ete ca nu se poa' ....:))))

     Despre parandarat e vorba....asta e motivul neplatii contractului...primarita spera sa-i aduca la sapa de lemn sa renunte singuri la contract sau sa intre intr-o clauza de reziliere.....ete ca nu se poa'....si nu plateste nici contractul cu fatadele...zac schele si muncitori neplatiti de 6 luni de zile in tot sectorul :))))

     Pe Clotilde or s-o judece locuitorii daca nu DNA....
     • +3 (5 voturi)    
      Hahahaha (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 7:39)

      bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

      Tu daca ai fi primar ai falimenta primaria...
     • +2 (4 voturi)    
      Stiu Gogule, ai continua sa platesti santajistii (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 10:05)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

      La preturi de 5-10 ori mai mari decat cele normale.
      Stim sistemul de la Iliescu, strabunelu' vostru.
      " pentru linistea voastra"
      Hai sa nu facem scandal, lasati-ne sa furam linistiti!
      • -1 (3 voturi)    
       Goagale... (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 10:53)

       FortApache [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       Sa lasam totusi panarama sa vedem daca poate castiga ceva pe bune in primul rand....

       Sa vedem cum iese la mal din treaba cu sacu' si daca poate obtine in instanta dreptatea despre care vorbeste de un an de zile :)))

       Scandal oricum e la ordinea zile asa ca nu este o problema inca unul, oamenii s-su obisnuit insa referitor la Clotilde...bre daca facea/realiza ceva anul asta pe langa cearta cu gunoierii....eram de partea ei, am fost la inceput in primele luni pana am vazut ca pierde tot in "justitia libera" post Dragnea :)))

       Si tu faci precum cioara cu puiul dupa parerea mea....nu vezi ca "santajistii" castiga procesele pe contractul despre care Clotilde zicea ca e anulat , ea continuand sa plateasca gunoiul menajer...:)))

       Chiar nu ti se pare ca santajul este facut de ea neplatind timp de 8 luni nimic decat gunoiul menajer pentru ca daca nu-l plateste stie ca o alearga oamenii pe strada si DNA-ul :)))

       Iliescu...e una din cauzele care m-au facut sa plec cu familia in USA....insa nu am renuntat la Ro si inca sunt legat de Sectorul 1 ...motiv pentru care ma intereseaza articolele cu Clotilde...este primarita inca totusi :))) In rest aveti liber sa va spargeti capatanile insa vedeti pentru cine si daca chiar merita....
  • +1 (1 vot)    
   N-are cum (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 7:40)

   bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Se plateste ridicarea de gunoi, nu abonarea la contract.
 • +17 (29 voturi)    
  .... (Vineri, 23 iulie 2021, 13:18)

  bgf [utilizator]

  Vad ca unii sunt multumiti ca Romprest a incasat 235 milioane lei in plus ilegal
  Probabil ca tot ei urla in magazin ca la casa pretul la un produs e mai mare cu 1 leu fata de pretul de la raft.
  • -5 (11 voturi)    
   pariu (Vineri, 23 iulie 2021, 17:22)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui bgf

   pariul ca raportul ala cade in instanta de contencios? iar prejudiciul real va fi zero?
 • -2 (12 voturi)    
  O stare de alerta care sa impace si capra si varza (Vineri, 23 iulie 2021, 15:26)

  farty [utilizator]

  Cu alte cuvinte: "Nu reziliem contractul cu Romprest, le dam bani in continuare pentru nimic (pentru ca daca le rezilem contractul fara sa le platim anumite clauze vor avea castig de cauza si intram intr-o belea si mai mare), iar in plus mai bagam niste tovarasi pe felie, care cam mor de foame, sa isi ia si partea leului, ca e pacat.", nu?

  Eu atat mai am de spus: Doamne fereste!!!
  • +2 (2 voturi)    
   Cum ? (Vineri, 23 iulie 2021, 17:02)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui farty

   Că Romprest s-a plâns că NU a primit banii și de aceea nu lucrează.
   Acum crezi va mai primi vreun ban?
   • +1 (3 voturi)    
    Pai asta e troncaneala (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 7:43)

    bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    "Platim doua firme"... "le dam bani in continuare"... "baga firme de partid"
    E script... si e uzat rau, dar prostii nu se prind ca se vede.
  • +2 (4 voturi)    
   partzy (Vineri, 23 iulie 2021, 21:23)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui farty

   Romprestul primeste bani pentru ce presteaza real. Adica gunoiul menajer reglementat.
   De unde stii ca urmatoarea firma sunt "tovarasi"? asa faceti voi la PSD/PNL? Sunt relativ putine firme de salubritate in Bucuresti, crezi ca toti sunt "tovarasii" USR-ului cu exceptia Romprest?
   Doamne ajuta!
   • -5 (5 voturi)    
    Pai ca sa nu avem dubii, bagi licitatie (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 0:43)

    farty [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Altefl, nu ca stim, CI SUNTEM SIGURI ca firma aleasa, e una de casa. E LOGIC !!!
    • 0 (2 voturi)    
     LOGIC pentru mintea hotilor (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 10:07)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui farty

     Pentru mintea unui om normal, nu.
 • -2 (14 voturi)    
  licitatie (Vineri, 23 iulie 2021, 15:47)

  log-out [utilizator]

  Si daca licitatia o sa o castige tot Romprest-ul ce o sa mai faca Clotida??? O sa moara de ciuda!!!
  • +4 (14 voturi)    
   Contractul va fi făcut corect (Vineri, 23 iulie 2021, 17:04)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui log-out

   prețuri corecte, clauze și termene clare. Mai vrea Romprest să càștige?
   • -1 (5 voturi)    
    Corect inseamna licitatie, nu alocare dupa miros (Vineri, 23 iulie 2021, 18:04)

    farty [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    ...
  • +1 (3 voturi)    
   show me the money (Vineri, 23 iulie 2021, 21:26)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui log-out

   Poate o sa o castige dar la alti bani!
   Daca Romprestului ii convin tarife fara componenta de parandarat la USL sunt liberi sa castige!
 • -4 (16 voturi)    
  Este inadmisibil domle (Vineri, 23 iulie 2021, 15:56)

  doz2018 [utilizator]

  Da Doamne sa ajunga muntii de gunoaie precum erau pe vremuri zapezile in Bucuresti. Da Doamne sa se rezilieze contractul cu Romprest si sa vina alta firma care sa faca un contract pe 15 ani.
  Si acum sa le explic ceva ameobelor care-si dau cu parerea desi singurul contract pe care l-au vazut in viata lor e cel de gaze sau de internet de la ei de-acasa.

  Un contract de salubritate, pardon oric e contract de dalubritate nu se poate face pe mai putin de 15-20 de ani. De ce? Pentru ca masinile sunt foarte scumpe, nu are NICIO FIRMA bani sa le cumpere altfel decat in leasing iar firma de leasing sau banca nu acorda imprumutul decat in baza unui contract pe foarte multii ani, astfel incat sa fie sigure ca masinile au de lucru si se vor achita. Mai mult bancile analizeaza si supervizeaza contractele de sdalubritate pentru a nu "ramane cu ochii in soare" Daca contractul e pe 5 sau 10 ani tot acesta e si timpul in care masinile trebuie sa fie achitate integral intrucat sunt masini specifice (nu mai pot fi folosite si la alte activitati precum alter tipuri de masini) . In concluzie, daca un contract ar fi doar pe 5 ani banca ar dori sa fie achitata masina in 5 ani, rata de leasing ar fi atat de mare incat s-ar plati pentru o bubela de gunoi mai mult decat in Elvetia, adica imposibil. Masinile se pot achita doar pe parcursul unui singur contract, altfel nu exista finantare. Intrucat o familie nu poate plati 1000 lei pe luna gunoiul , se ajunge la termene contractuale de zeci de ani.
  • +4 (6 voturi)    
   sa mori tu? (Vineri, 23 iulie 2021, 21:33)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui doz2018

   Ca o masina specifica activitatii poate fi folosita si are leasing de 10-15 ani? Adica un taxi poate fi folosit maxim 2-3 ani dar masina aia performanta devine matusalemica?
   Si unde intervine capitalul propriu al firmei? Ca la modul la care pui problema maine devin gunoier, zero capital, un contract, un contract de leasing si baga mare!
   Aa, ma scuzati, fix asa au aparut si faimoasele firme de apartament din energie, salubritate, orice are conexiuni cu banul public. Intai contractul, apoi creditul, apoi parandaratul!
  • +3 (3 voturi)    
   Aiureli (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 8:02)

   bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui doz2018

   In primul rand referitor la sanatatea financiara a unei firme te uiti la cota de profit. Peste tot in tara firmele de salubritate au profit in medie 1% din cifra de afaceri. tomprostul, 10%. Daca ar fi o problema personalul, dotarile si taxele de statii, atunci ar fi si ei in linie sau pe pierdere fata de restul.
 • +16 (24 voturi)    
  Mizerabila atitudinea PNL (Vineri, 23 iulie 2021, 16:10)

  benicio [utilizator]

  Sa va fie rusine PNL, faceti numeele partidului de ras. Daca pana acum era mai mult o lupta de gherila cu USR, acum ati facut-o oficiala, printr-un comunicat al unei organizatii de sector. Orban ar trebui sa sanctioneze colegii care au transmis comunicatul asta.

  Oricum, pacat ca ati refacut alianta cu PSD, va mai voteaza cucu data viitoaare. Rusine, rusine, rusine!

  Si felicitari Clotilde Armand ca a reusit sa rezolve problema cu gunoaiele, acum o sa vada si locuitorii S1 ca au acuzat-o degeaba. Pana la urma tot impotriva PNL se intoarce toata marsavia asta.
  • +7 (9 voturi)    
   iNCREDIBIL! (Vineri, 23 iulie 2021, 20:18)

   Nonidem [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Incredibil!Dupa ce au boicotat sedinta, acum ataca primarul, plangand pe umarul cetatenilor.Stiam ca PNL este cam dubios, dar speram ca a inteles mesajul alegatorilor!Acum-pe langa dubiu, sunt si de o prostie monumentala!Fac referinta la un "clasic" in viata:adio PNL!
 • +2 (8 voturi)    
  Si daca (Vineri, 23 iulie 2021, 16:44)

  gigilu [utilizator]

  "vine" alta firma sa ajute Romprestul cum va fi platita? La tomberonul colectat scazut de pe factura Romprestului? Ori separat dupa ce isi ia Romprestul banii? CIne plateste penalizari daca nu se ridica gunoiul in continuare? Romprestul este platit doar pentru ca exista. Un fel de taxa de protectie.
  • +1 (3 voturi)    
   Romprestul ia in continuare gunoiul din pubele (Vineri, 23 iulie 2021, 21:35)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui gigilu

   si e platit pentru asta.
   "meciul" e pe gunoiul stradal care e teoretic nereglementat, mai exact poate fi reglementat prin amenzi.
 • +10 (16 voturi)    
  Incredibil acest pnl,aceeasi.... (Vineri, 23 iulie 2021, 18:56)

  persuasiv [utilizator]

  nu vreau sa mai aud de el.
 • 0 (2 voturi)    
  doua griji a avut tudorache diamant: (Duminică, 25 iulie 2021, 15:29)

  Antenistontel [utilizator]

  1. sa intarzie prin orice mijloace instalarea noului primar, ca sa poata fura in continuare (doar contractul cu romprestul producea un milion de euro/saptamana!)
  2. sa-si cumpere un loc de parlamentar, adica imunitate parlamentara, incercand sa se puna la adapost de excursia la parnaie!
 • 0 (0 voturi)    
  Cata vreme (Marţi, 27 iulie 2021, 9:51)

  Ben-Zen [utilizator]

  gunoaiele se depoziteaza in gropi de gunoi si nu exista statii de prelucrare problema va ramane acuta generand acelasi tip de discutii. Daca ar exista mai multe investitii de genul asta nu ai mai vedea gunoi pe strada... Nu e simplu, dar e singura rezolvare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by