Sector 1: Vineri - şedinţă a Consiliului Local pe tema rezilierii contractului cu Romprest

de DP     HotNews.ro
Vineri, 23 iulie 2021, 6:19 Actualitate | Administratie Locala


Primaria Sector 1
Foto: Facebook
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri o şedinţă de îndată a Consiliului Local pe tema rezilierii contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA, scrie Agerpres.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre, privind mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1, a anunţat autoritatea locală.

Conform Primăriei Sectorului 1, adoptarea proiectului de hotărâre conduce la: sesizarea instanţei de judecată cu o acţiune având ca obiect rezilierea contractului de delegare; respectarea principiului continuităţii serviciului de utilitate publică; sancţionarea neexecutării culpabile a obligaţiilor contractuale de către operatorul delegat al serviciului public de salubrizare pe raza Sectorului 1.

În referatul de aprobare pentru acest proiect, se arată că Romprest Service SA a întrerupt nejustificat activitatea de colectare a deşeurilor municipale în următoarele perioade: 27 noiembrie - 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade colectarea deşeurilor din surse necontrolate; 31 mai - 18 iunie, când a fost sistată activitatea de colectare a tuturor categoriilor de gunoaie; 27 iunie - prezent, când a fost oprită colectarea deşeurilor municipal stradale.

Începând cu data de 27 iunie, s-a constatat, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Locală Sector 1 şi a numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni, că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează acest serviciu public: protecţia sănătăţii populaţiei; responsabilitatea faţă de cetăţeni; conservarea şi protecţia mediului înconjurător; asigurarea calităţii şi continuităţii serviciului, a menţionat autoritatea locală.

Potrivit estimărilor, pe 21 iulie, în Sectorul 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici. Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantităţi de deşeuri, în creştere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple: epidemiologic; pentru mediu înconjurător; de perturbare a fluxurilor de circulaţie; de încetinire a activităţii unor agenţi economici; ambiental pentru desfăşurarea evenimentelor culturale şi sportive din Capitală; risc de tulburări sociale, cu manifestaţii cauzate de nemulţumire şi panică, atrage atenţia Primăria Sectorului 1.

Sursa citată susţine că operatorul delegat şi-a încălcat "în mod grav şi repetat" obligaţiile contractuale. Neexecutarea obligaţiilor esenţiale asumate de operator a fost constatată de Poliţia Locală - Direcţia Control Urban - Compartiment Protecţia Mediului, care a emis, în perioada 1 iunie - 19 iulie, 25 de procese-verbale de contravenţie, aplicând amenzi totale de 145.000 de lei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2648 vizualizari

 • 0 (6 voturi)    
  Acest subiect trebuia dezbatut (Vineri, 23 iulie 2021, 6:59)

  un domn [utilizator]

  Acum 4 luni. S a trezit CA cum functioneaza Primaria!
  • +3 (3 voturi)    
   nu mai dezinforma (Vineri, 23 iulie 2021, 10:43)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   A mai fost EXACT acelasi demers pe masa consilierilor, dar dragii de penelisti au refuzat sa discute, zicand ca nu e o urgenta. Urgenta era pentru ei sabotarea din toate pozitiile a conceptului de cetatean strain integrat in Romania si detinator de functie in administratie.
   • -1 (1 vot)    
    Mah (Vineri, 23 iulie 2021, 12:29)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Ai fost prezent la ședințele CL ? Dovezi
    CA a promis auditul epocii Tudorache, l ai citit pana azi ?
    Este nevrotică și dominata de haos !
    Degeaba este CA de Buna Credința !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by