Hotelul Triumf, monument istoric aflat în proprietatea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS), a intrat în reparații, a anunțat sâmbătă primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a acuzat în mai multe rânduri că imobilul monument istoric a fost lăsat să se degradeze.

Hotel TriumfFoto: Facebook Clotilde Armand
  • "În sfârșit! După o luptă de aproape un an de zile cu conducerea RAAPPS, au început lucrările pentru monumentul Hotel Triumf. Iată că se poate. Perseverența învinge indiferența", a scris pe Facebook primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a atacat în repetate rânduri conducerea RAAPPS, reproșând că a lăsat imobilul să se degradeze și că "distruge voit" monumentul. "Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat nu a demarat achiziţia de reparare promisă, ci achiziţii de becuri, motiv pentru care conducerea instituţiei trebuie să zboare urgent din funcţie", acuza Armand, în ianuarie.

În septembrie 2020, un incendiu puternic a distrus o parte din podul și acoperișul Hotelului Triumf, imobil proiectat în perioada interbelică de același arhitect care a proiectat Arcul de Triumf.

După decembrie '89, clădirea a intrat în administrarea RAAPPS, iar guvernele care s-au perindat au încercat fără succes să îi caute diferite destinații.

În septembrie 2020, un incendiu puternic a distrus o parte din podul și acoperișul hotelului Triumf din Capitală.

Cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, Hotelul Triumf este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătrați, pe Șoseaua Kiseleff. Are 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o gradină de vară cu 60 de locuri.

CITEȘTE ȘI: