Consiliile locale din Municipiul Buzău și din comuna Țintești vor vota săptămâna viitoare unirea celor două unități administrativ teritoriale. Buzăul Mare 2021, după cum îl prezintă primarul Constantin Toma, ar urma să aibă circa 120.000 de locuitori și o suprafață dublă. De remarcat că dacă planul se va concretiza, atunci viitoarea autostradă A7 - Autostrada Moldovei, care acum în proiect ocolește Municipiul Buzău pe la est, va trece practic prin mijlocul noii unități administrativ-teritoriale.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Săptămâna viitoare, miercuri 14 iulie 2021, ora 10:00, atât la Buzău cât și la Țintești vor fi supuse aprobării în cele două Consilii Locale proiectele de hotărâri privind unirea celor două Unități Administrativ Teritoriale. În municipiul Buzău lucrează peste 60% din toți salariații din județul Buzău și tot aici, la noi, se realizează peste 70% din Produsul Intern Brut al județului nostru. Practic municipiul Buzăul, în acest moment, nu mai are capacitatea de dezvoltare, din lipsă de teren, pentru proiecte de investiții majore, atât publice (de exemplu un spital municipal), cât și private”, a anunțat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Edilul a publicat și o hartă care ilustrează orientativ „Buzăul Mare”, rezultat din unirea celor două UAT-uri.

Buzăul Mare 2021 - Unirea dintre Buzău și comuna Țintești

„Este remarcabil că cele 4 investiții istorice ce vor veni: autostrada A7 Ploiești - Buzău - Pașcani - Siret, Drumul Expres Buzău - Brăila, transformarea unei părți a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil și modernizarea magistralei 500 a Căilor Ferate Române ce trece prin Buzău, București - Vișcani, pot fi puse cel mai bine în valoare de contopirea Buzăului cu Țintești”, a spus primarul Toma.

„Avem o viziune de dezvoltare a acestui oraș, ,,Buzăul, oraș magnet până în 2030", adică Buzăul să obțină atât de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, astfel încât să devină unul din cele mai importante orașe din România! Pentru asta avem de îndeplinit peste 70 de obiective în domeniile economic, educațional, social și cultural, dar dublarea suprafeței orașului este cea mai importantă!”, a spus edilul.

Constantin Toma a amintit că la alegerile locale din 2020 acesta a fost votat „primar de municipiu cu cel mai mare procent din România, 78,06%” și îndeamnă buzoienii ca pe 26 septembrie 2021 să iasă la referendum și să voteze „DA” pentru unirea celor două localități.

M-ați motivat astfel să muncesc și mai mult și cu mai multă determinare pentru a schimba viața dumneavoastră în mai bine, dar mai ales pentru a asigura un viitor mult mai bun copiilor, nepoților și strănepoților noștri.

Iar un viitor mai bun înseamnă prezența la vot, pe 26 septembrie 2021, pentru a spune ,,DA", la Referendumul ce poate asigura unirea Buzăului cu Ținteștiul.