Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, anunţă, marţi, prelungirea liniei M2 de metrou şi dincolo de Şoseaua de Centură, către comuna Berceni, potrivit News.

Lucrari la noua statie de metrou pe M2Foto: Alex Lancuzov

”Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex şi cu CFR S.A., a primit astăzi undă verde, în unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fapt pentru care trebuie să mulţumesc tuturor consilierilor generali, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul Sectorului 4.

Acesta explică de ce a început acest proiect: ”Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică şi o viaţă mai bună pentru oameni. Pentru că generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulţi la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa maşinile în afara oraşului şi vom circula cu metroul, dar şi scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei şi a şoselelor din Sectorul 4. În plus, este un nou pas către dezideratul de a transforma zona într-una metropolitană, conectată în mod real cu restul oraşului”.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, marţi, o hotărâre privind ”împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 4 de a hotărî, în condiţiile legii, cu privire la asocierea Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti cu Ministerul Transporturilor, Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti METROREX S.A., Consiliul Judeţean Ilfov şi Compania Naţională Căi Ferate C.F.R. S.A. în vederea realizării în comun a proiectului de utilitate publică privind extinderea Magistralei M2 Pipera – Berceni în zona de sud, după Şoseaua de Centură”.