Vot în Consiliul General Municipal București pentru desființarea a încă două din cele 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 29 iunie 2021, 18:34 Actualitate | Administratie Locala


Nicusor Dan vs Gabriela Firea
Foto: Facebook
Consiliul General al Capitalei a adoptat, în şedinţa de marţi, proiectele de hotărâre care vizează dizolvarea şi lichidarea a încă două din cele 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea - Compania Municipală Agrement şi Compania Municipală Publicitate şi Afişaj.

Municipiul Bucureşti, prin CGMB, în calitate de acţionar majoritar, urmează să aprobe dizolvarea şi lichidarea societăţilor Compania Municipală Agrement și Compania Municipală Publicitate şi Afişaj. Potrivit proiectelor, se acordă mandat special reprezentanţilor Municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA pentru aprobarea dizolvării companiilor şi numirea lichidatorilor, scrie Agerpres.

În referatele de aprobare ale celor două proiecte se precizează:
 • Compania Municipală Agrement - din luna septembrie 2019 nu a mai desfăşurat activităţi de agrement, ci exclusiv activităţi de curăţenie. Până în luna mai, societatea a încheiat numai contracte prin care s-a obligat la prestarea de servicii de curăţenie, însă contractele cele mai importante au încetat, iar de la sfârşitul lunii mai compania nu mai are alte contracte în derulare care să îi asigure o cifră de afaceri "rezonabilă", astfel încât să îşi poată acoperi cheltuielile.
 • Compania Municipală Publicitate şi Afişaj - societatea nu desfăşoară activităţi potrivit domeniului principal de activitate şi nici activităţi de natura celor secundare definite în actul constitutiv. Este invocat de asemenea raportul auditorului extern, conform căruia societatea este supusă unor riscuri privind posibilitatea reluării activităţii din cauza numărului mare de procese pe rol intentate împotriva societăţii, printre care şi dosarul prin care s-a solicitat anularea HCGMB nr. 537 din 23 august 2018 privind delegarea gestiunii serviciului public. Se menţionează că, din luna septembrie 2020, societatea a finalizat toate contractele în derulare, fără a încheia noi contracte şi că în prezent generează doar cheltuieli de funcţionare. Pe 27 mai, compania avea 17 angajaţi, iar costurile operaţionale pentru luna aprilie au fost de 240.700 lei, dintre care 212.000 - salarii brute ale angajaţilor.
Cele 20 de companii municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea, pe care Nicușor Dan a anunțat încă dinaintea preluării mandatului că le va desființa, au acumulat datorii sau credite de peste 560 milioane lei către furnizori, ANAF, bugetul asigurărilor sociale, potrivit informațiilor obținute în aprilie de către HotNews.ro de la companii și Primăria Capitalei. Câteva dintre companii au intrat deja în insolvență, altele au titluri executorii cu popriri pe conturi sau bunuri. Cele mai mari datorii sunt la Termoenergetica - 390 de milioane de lei, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane - 48,4 milioane de lei și Compania Municipală Iluminat Public - 24,3 milioane de lei.

Prima companie municipală pentru care CGMB a aprobat în 26 februarie dizolvarea este compania municipală Turistica București.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4083 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Trai pe vatrai (Marţi, 29 iunie 2021, 18:51)

  Cataleya [utilizator]

  17 angajati - 212.000 lei numai pt salarii intr-o singura luna.
  Asta inseamna salariu mediu de 12.500 lei/lunar pro persoana.
  Dar cum acolo e plin de sefi, probabil ca 4-5 persoane castigau peste 20.000 pe luna iar restul de 12-13 angajati cate 10.000 pe luna.
 • +1 (3 voturi)    
  Dezinsectie si Deratizare in PMB ! (Miercuri, 30 iunie 2021, 15:45)

  Dartanian [utilizator]

  Mai cu inima , domnule Primar General ! Mai sunt batalioane de paraziti in PMB , spargeti-le gasca - fiecare zi in plus provoaca pierderi fantastice ! Exemplu : ,, Registratura Generala ,, din Blvd Elisabeta ! Auzi , denumire pompoasa , in mileniul III
  & epoca informaticii ! Tineti-va bine : sunt 18 GHISEE ! Da , 18 ghisee , vedeti bine ! - fiecare avand un functionar/a plictisit , care ,, inregistreaza petitiile cetatenilor ,, . Ajunge 1 ins sau 1 insa pentru asta , sa inregistreza doleantele scrise al analfabetilor informatici -restul , trimiteti-i in piata libera a muncii , Domnule Primar Genaral ! PS . Sa vezi in acelasi loc , cativa plavani de la Politia Locala , fara nicio alta activitate decat ,, buna desfasurare ,, a depunerii petitiilor ... Vorba varului nostru de ginta latina - hai sictir , bre !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by