Clotilde Armand anunţă că a convocat joi de la ora 14.00 o ședință a Consiliului Local Sector 1, la care i-a chemat și pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, prefectul Capitalei, Alin Stoica și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Principala temă este criza gunoiului din sectorul 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

La ședința Consiliului Local al Sectorului 1, Clotilde Armand i-a chemat pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, ministrul Mediului, Tanczos Barna, prefectul Capitalei Alin Stoica, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Mediu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice şi comisarul general al Gărzii de Mediu.

"Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte importante pentru comunitate. Printre aceste subiecte se află și problema deșeurilor și criza provocată de operatorul de salubritate. Toate părțile implicate trebuie să fie prezente pentru a decide și a găsi soluția cea bună pentru locuitorii Bucureștiului", spune Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 a fost amendată săptămâna trecută de Garda de Mediu cu 160.000 de lei pentru că nu a luat măsurile de salubrizare a sectorului 1 și nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu, în timp ce Romprest a fost sancționată cu 70.000 de lei.

Miercurea trecută, Clotilde Armand a anunțat că primăria a plătit direct sortatorii de deșeuri, astfel încât Romprest a început să ridice gunoiul, iar în doar trei ore au fost depozitate 260 de tone de gunoi.