Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a postat pe Facebook, duminică seară, o fotografie cu o mașină al cărei șofer a parcat pe trotuar, pe șoseaua Kiseleff. "La asemenea nesimțire se răspunde cu amendă, a scris Armand", care face apel la bucureșteni să sesizeze Poliția Locală pentru situații similare.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres
  • "Domnul/doamna șofer a simțit de cuviință să-și parcheze mașina pe trotuarul din șoseaua Kiseleff. Toți pietonii și bicicliștii trebuie să facă slalom pentru nesimțirea asta. Și nu e singurul caz.
  • La asemenea nesimțire se răspunde cu amendă. Fără alte discuții. Și fac un apel către voi să sesizați poliția locală în situațiile asemănătoare. Trebuie să ne luăm orașul înapoi. Orașul este al oamenilor, nu al mașinilor", a scris Clotilde Armand.

În apoximativ 20 de minute, postarea sa a strâns peste 200 de comentarii.

Câteva dintre acestea:

  • "Cu terasele care au invadat trotuarele de nu mai putem circula, cum procedăm vă rog? Am sesizat poliția locală în zadar"
  • "Tot Știrbei vodă, intrarea în Cișmigiu. Se parchează pe trotuar, uneori chiar lângă treptele de intrare din Cișmigiu. fix lângă, ADS-ul blochează tot trotuarul. Poliția Locală Sector 1 pe acolo nu trece, îi ocolește mereu"
  • "Dacă aveam și suficiente parcări la prețuri decente, poate că nu se ajunge la astfel de situații. Nu mai suntem totuși în anii ‘90, parcări tot nu sunt suficiente dar în schimb auzim doar cuvântul <>".