​Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că de săptămâna viitoare „va începe să rezolve” problema căpușelor și a șobolanilor. Însă nu e sigur că operațiunea de dezinsecție, deratizare și dezinfecție va avea loc chiar atunci. Și asta pentru că, deocamdată, compania municipală care se ocupă de această problemă nu a spus dacă are utilaje și oameni ca să-și facă treaba.

Tratamente impotriva capuselor si tantarilorFoto: USER UPLOADED

​„Avem trei restante, una cu dezinsecție, deratizare, dezinfecția, o restanță cu gropile și o restanță cu iarba din parcuri. În săptămâna viitoare vom începe să le rezolvăm. Am avut o problemă cu bugetul și cu faptul că aceste servicii au fost furnizate de companiile municipale, care n-au fost finanțate, nu au oameni, utilaje. În acest moment avem banii, cu mici proceduri administrative vom începe să rezolvăm aceste procese. (...) Cât privește dezinsecția, deratizarea, dezinfecția, am aprobat planul anual, trebuie ca compania municipală să ne spună dacă pot să îndeplinească, dacă nu o să mergem cu achiziție publică”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat cât ar putea întârzia, primarul a spus că „depinde de cât durează achiziția publică”, dar „e o chestiune de zile”.